Dobrý den, Před půl rokem jsem si zakoupil na jednom eshopu iPhone SE, který byl prezentován jako nový, akorát vystavený. Bohužel, dva dny zpátky se začala z ničeho nic, sama od sebe extrémní rychlostí vybíjet baterie. Večer jsem šel spát a na mobilu bylo 90%, ráno se vzbudil a měl okolo 20%. Potřeboval jsem ho přes den mít u sebe, tak jsem si ho stihl nabít asi na 60%, ale aniž bych ho využíval padl během dvou hodin zpátky na 20%. Doma jsem ho nechal úplně vybít, pak nabil na maximum, že zkusím, jak to bude vypadat. Ráno byla ovšem zase celá baterka vybitá. Přes den jsem zkoušel režim letadlo a režim pro nízkou spotřebu baterie, ale nic moc nepomohlo a mobil se neskutečnou rychlostí i bez používání vybíjel. Poněvadž jsem z menšího města, jel jsem odpoledne do většího, kde je iStyle, ale tam mi bylo řečeno, že mi nemohou pomoci, protože můj mobil byl aktivován déle jak před rokem v USA a že se mám obrátit na to, kde jsme ho kupoval. Po té, co jsem se obrátil na eshop, bylo mi řečeno, že mám přijet k nim na kamennou prodejnu, ale protože ho mám déle, jak 6 měsíců, tak to stejně budu muset zaplatit, že na baterii je záruka pouze těch 6 měsíců. Proto se ptám, jestli někoho nenapadá, jak to vyřešit bez výměny baterie ? Nechce se mi dávat tisícovku za výměnu a ještě k tomu jinde, poněvadž nejmenovaný obchod má kamennou prodejnu celkem daleko od mého bydliště. Budu moc rád za jakoukoli radu, kdyby mi náhodou někdo opravdu pomohl a problém se vyřešil, byl bych moc rád.
Mě tohle začalo dělat SE a výměna baterie stejně nepomohla. Zkoušela jsem i tovární nastavení a nic. Myslím, že vada bude na základní desce a investovat do toho nebudu.
Pokud ti ten telefon prodali opravdu jako nový, resp. jen vystavený, a v iStyle ti řekli, že byl aktivovaný více než před rokem v USA, tak na tebe ten eshop ušil boudu a dopustil se podvodu. Datum první aktivace zjistíš i na webu apple.com.
Pořádně si přečti prodejní doklad, co na něm máš opravdu napsáno, jestli ti tam náhodou nešoupli - že je to použité zboží. Pokud ti jej tedy fakt prodali jako nový/vystavený, klidně jim vyhrožuj trestním oznámením pro podvod (platil jsi zřejmě víc než 5 tis. Kč, takže je to trestný čin) a nahlaš je na obchodní inspekci a vyhrožuj soudem a najmutím znalce. Musíš být fakt tvrdý.
Jinak, záruka na nové zboží jsou 2 roky, na baterie jen půl roku
Zkusil bych v první řadě toto:
Telefon zazálohovat a pak s pomocí DFU přehrát a pak nastavit jako nový. Žádné obnovení ze zálohy!
Nabít večer na 100% a odložit jej. Když ráno bude mít méně jak 95%, vyloučil se SW problém a zřejmě bude vada na desce, v oblasti řídícího čipu nabíjení, či zkratu.
Je možné nechat otestovat baterii pomocí programu CoconutBattery (pouze pro MAC).Co to znamená - nepomohlo? Kolik % bylo ráno? Zkoušel jsi na MacBooku CocoNut?
Nemas pocit, ze by se telefon nejak nadmerne prehrival? Nenabijel si ho “necertifikovaným” kabelem nebo adapterem?
Já si takhle tehda odpálil svůj iPhone 5S neoriginálním lightning kabelem a adaptérem - dělalo mi to to samé, jen se jeste k tomu tedy extrémně prehrival.Já mám iPhone 7 a problém s rychlým vybíjením baterie jsem měl také. Zkoušel jsem všechno možné, ale nic nepomáhalo. Až jsem přišel na to, že je to slabším signálem (bydlím na vesnici) a mobil si neustále vyhledává rychlejší sítě, protože je tak od výroby nastaven. Stačilo mi doma toto vyhledávání zakázat v Nastavení... Mobilní data... Volby dat... a výdrž baterie se neskutečně prodloužila. 🙂
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.