Zdravím, přemýšlím o koupi iPhonu X a zajímá mě jedna věc. Pokud nastavím ve čtečce knih od Applu (aplikace Knihy, dříve iBooks) černé pozadí, budou tyto pixely opravdu zhasnuté. Budou tedy energii spotřebovávat pouze bílá písmena? Protože ne každý "noční" motiv je doopravdy černý, třeba na Twitteru je pozadí šedivé a tak i na OLED displeji svítí. Máte někdo zkušenost i s jinými čtečkami?
Ano, na OLED displeji pokud aktivujete skutečně černé pozadí tak se pixely vypnou a nespotřebovávají energii.. 😀
Jasně, ale já se ptám na konkrétní aplikaci, protože stačí, aby bylo pozadí jen trochu šedé a pixely svítit budou. Na iPhonu 7, který teď mám, nijak nezjistím, jestli je pozadí ve čtečce skutečně černé. Tmavý režim na Twitteru a mnoha jiných aplikacích pracuje s odstíny šedé barvy a tak výhodu OLED displeje nevyužije.
https://www.notebookcheck.net/Display-Comparison-OLED-vs-IPS-on-Notebooks.168753.0.html
Podle měrení bych to viděl tak, že vůbec nevadí, když pixely trochu svítí, spotřebu dělá celkový světelný výkon.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.