Ahoj, jsem tu na fóru nově, mám přesně 14 dní novej iPhone XS, 64 Gb verzi (můj první Apple) a všiml jsem si, že v nastavení - menu baterie mám kapacitu 98%, i když tam byla ještě před týdnem 100%. Jak to máte vy? Je to na reklamaci? Čím je to způsobené. Předem děkuji za odpovědi. Snownook
Ahoj,
Je to zvláštní, po pouhých 14ti dnech již mít 98%.
Já mám iP 8 přesně rok a mám 95%.S reklamací s tímto problémem netuším jak to chodí. Asi bych počkal třeba ještě měsíc a když se ti kapacita opět nesmyslně sníží, asi bych to nějak zkusil řešit...
Já bych to neřešil, jen nenechávej mobil úplně vybít - ideální je kapacita mezi 20 - 90%. Také je možné zjistit skutečný stav pomocí coconut Battery. (Jen pro MacOS).
Právě, že já baterii nikdy, ani u předchozího mobilu, nenechal vyplácat do úplné nuly. Nejnižší hodnota 15%. Zároveň jsem ten iPhone vždy nabíjel do 95% a pak odpojoval z nabíječky...jestli to třeba není způsobené tím? Udělal jsem reset telefonu a hodnota 98% zůstala.Tak ho zkusím nabít párkrát do 100 a uvidíme. Každopádně kamarádka, co ho má stejně dlouho, jak já, tak má 100.
Tam může být jen momentální stav, který není směrodatný. Zkus vybít do nuly a hned nabít na 100%. Tím se zformuje a uvidíš. Kdyby nějak klesala a byla za pár týdnů pod 95%, tak je zřejmě vadná.
Já mám po roce a dvou měsících na iPhonu 7 ještě 99%
Dvě procenta za 14 dní by na baterii neměly zmizet (to by si za chvíli byl na nule), ale může to být jen nepřesnost měření té aplikace Applu. Zkusil bych nějakou jinou aplikaci z Appstoru, co změří ona.Vyzkouším ten "formát" baterky, a zároveň půjdu se zeptat do iWantu, co to jako má být :).
Díky!
Mám přes rok iPhone X a kondice 99%. Nabíjím každou noc a někdy i přes den. Nabíjím v autě, doma přes kabel i přes bezdrátovou nabíječku.
No vidíte já mám problém s baterii taky ale ten že se mi při nabíjení nějak divně aktualizuje stav baterie... Vysvětlím nabiju třeba na 89% vypnu a zapnu telefon a najednou mám 93%. V pátek mi to poskočilo takto z 97% na 100%.
Kondice baterie 100% výdrž den a půl. Kalibraci jsem dělal a nic. Obnovení systému nepomohlo jak přes tovární nastavení telefonu tak i přehrání SW přes iTunes.Sám nevím čím by to mohlo být.....
Tak už jsem na 96 % kondice baterie. Telefon má za sebou nějakých 30 nabíjecích cyklů a zjistil jsem, že každou aktualizací softwaru mi dropne baterie právě o to jedno procento. Co teď? 🙂
Já mám Ip X 6 měsíců a kapacita je 97%.. nabíjím ob den, někdy každý den.. ale i tak mi připadně, za půl roku 3% dost.. takže kdyby mi to padalo jak tobě, tak bych jim to zanesl, ať mi dají druhý.
Po dvou měsících jsem na 97 %. Taky mě to celkem zaskočílo, ale přisuzoval jsem to špatnému zacházení “s nabíjením”.
Osobně bych těmto hodnotám nepřisuzoval až tak velkou váhu.
Měl jsem na výměnu baterie telefon, co měl kondici 89% a CocoNut ukázal 79%.
Spíše věřím této aplikaci, i když APPLE by to měl mít lépe "ošéfované".Já si koupil v květnu nový SE jako svůj první iPhone a snažím se ho maximálně opečovávat včetně péče o baterku, takže nabíjím v rozmezí 20% - 80%, žádné celonoční přebíjení, žádné 10 minutové nabíjecí cykly, vždy aspoň hodina nebo tak aby to vyšlo na těch 80%+ a zároveň ho moc nepouživám, takže mi vydrží v klidu 4-5 dní a po dvou měsících jsem měl kapacitu baterie 98%. Po pár nabíjecích cyklech. Dost mě to zaskočilo, že se to tak zhoršuje, i když nenabíjím každý den jako jiní co ho celý den nepustí z ruky, ale od té doby se to drží na těch 98%, tak aspoň že tak...
Mám iPhone XS Max a iPhone 7. Ten mám už rok a nabíjím každý den přes noc, takže do plna do 100% každý den. Někdy ji dám na nabíječku i přes den v autě. Kondice baterie je na 97%. Což je skvělé. Pokud někomu letí kondice rychle dolu, je to určitě vinou špatné baterie. Měl jsem i půl roku iPhone X a při prodeji měl kondici baterie stále 100%. Tak si říkám jestli není lepší tu baterii nabíjet stále na 100%.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.