Dobrý den, v poslední době mi iphone hlavně venku dělá nějakou mlhu u fotek. nevíte kde může být problém? čočka vypadá čistě díky
Čočka může být čistá, ale může být problém vevnitř. Vlhkost? Já bych to reklamoval.
<a href="https://ibb.co/bFLjA9">https://ibb.co/bFLjA9</a>
třeba tato fotka
adbernau píše:
A dělá to i u fotek co nejsou v protisvětle?o dost méně jen někdy. Váš názor tedy je, že to je jen chyba světla?
chyba světla to není, je to "chyba" foťáku, který možná nedokáže správně nastavit parametry. Přece jen ta obloha je o dost jasnější než zbytek. Otázkou je, jestli to je pro daný foťák normální nebo ne. Chtělo by to zkusit jiný kus iPhonu a porovnat, případně pohledat na netu, jestli s tím někdo nemá zkušenost.
Pokud je na fotce závoj a to zejmena kolem zdroju svetla, tak je to vzdycky zpusobeno znecistenou optikou ( staci otisk prstu), takze ted je otazka jestli je to na skle, nebo je to to na kamere.
Muj tip je ten otisk, ma to 90% uzivatelu, co chodi reklamovat blbe fotky 🙂
Je treba si uvedomit, te zatimco objektiv fotoaparatu ma treba 4cm prumer a daktylka je na nem jak pest na oko, tak tady spolehlive prekryje cele sklicko fotaku a ta mastna smouha vlastne zanikne.ditka75 píše:
Pokud je na fotce závoj a to zejmena kolem zdroju svetla, tak je to vzdycky zpusobeno znecistenou optikou ( staci otisk prstu), takze ted je otazka jestli je to na skle, nebo je to to na kamere.
Muj tip je ten otisk, ma to 90% uzivatelu, co chodi reklamovat blbe fotky 🙂
Je treba si uvedomit, te zatimco objektiv fotoaparatu ma treba 4cm prumer a daktylka je na nem jak pest na oko, tak tady spolehlive prekryje cele sklicko fotaku a ta mastna smouha vlastne zanikne.čím nejlépe tedy vyčistit?
Nemáš zapnuté automatické HDR? Manželce fotil iP7 podobně. Ve fotoaparátu jsem ji vypnul HDR a fotky už jsou všechny parádní. Dělalo ji to šedivý opar když fotila do protisvětla. Apple stále ještě neumí vyladit HDR. Měl by se jít učit třeba k Huawei a jejich P20 Pro.
palo26 píše:
čím nejlépe tedy vyčistit?
[/quote]
No ja pouzivam normalne obleceni co mam na sobe 🙂 ale 3 dny noseny tricko nedoporucuju. Jinak perfektne funguji uterky z mikrovlakna. Nicmene nevim jak s tim telefonem zachazis, protoze ja takovy problemy nemam.
Otri to cistym trickem a udelej kontrolni fotku, idealne nejaky portret tak aby za tebou odshora svitilo nejake svetlo a dej vedet.petriPhone píše:
Nemáš zapnuté automatické HDR? Manželce fotil iP7 podobně. Ve fotoaparátu jsem ji vypnul HDR a fotky už jsou všechny parádní. Dělalo ji to šedivý opar když fotila do protisvětla. Apple stále ještě neumí vyladit HDR. Měl by se jít učit třeba k Huawei a jejich P20 Pro.No to je ale blbost 🙂 fotim na appke HDR od doby co to delaji ( ip6?) a vzivote sem nemel takovehle problemy 😀
Zkus jinou kameru at vime zda kamerou nebo softwarem, myslim tim otocit na predni nebo zadni
Tak konkrétně u týhle fotky mi přijde, že to jen špatně zaostřilo. Místo obličeje to zaostřilo půllitr a zbytek rozmazal jako pozadí. V multitaskingu bych povypínal všechny apky, aby se vyloučila možnost, že je zapnutej zámek ostření do nějakýho konkrétního bodu, vyčistil bych si tričkem čočku a zkusil fotit znova.
Telefon odnesen do servisu, ale bylo mi naznačeno, že mlha na sluníčku je běžná. Tudíž malá šance na reklamaci.
tak uvidíme
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.