Dobrý den, koupil jsem si krásný nový kousek od Applu iPhone SE 16GB a všem ho mohu jen doporučit, ale teď zpátky k problému, telefon mam cca. Týden až 2 týdny a všiml jsem si toho ze když telefon nabíjim tak se nabijí úplně krásně až do 97% ... Po 97% se nabijí telefon ještě asi půl hodiny než se dobije do 100% ... Je toto nějaká vada nebo nějaký problém? Osobně jsem vyměňoval na svém předchozím telefonu (S3 Mini) baterku 3x tak proto mam o baterku v iPhonu strach abych neměl stejnou smůlu jako předtim. Děkuji Edit:Nyní jsem si všiml ze když je telefon na 100% tak těch 100% drží pěkné dlouho.
To je normální, čím nabitější tím pomaleji to jde. Z 0 na 80% to trvá stejně jako z 80 na 100, je to obecná vlastnost baterií a u iPhonů to je ještě nějak schválně umocněno. Prý čím pomalejší nabíjení je, tím méně se baterie opotřebovává, a je spousta lidí co si musí telefon nabít když má 70% 😀 nabíječka doma, v práci, v autě... Tak aby to víc vydrželo.
Když by se udělal graf kolik má iPhone % baterie při nabíjení, je u 80% vidět zlom. Na Macu je to plynulé jak logaritmus.Držení 100% taky klasika, ale jinak je na to spoleh, klesá po jednom procentu, žádné skoky, vypne se až potom co ukáže 1%, nikdy jsem si nevšiml že by posledních 10% mizelo rychleji třeba mezi 70 a 60...
to je vlastnost nabijeni, do tech cca 90% jede nabijeni na plny vykon, pak se umezuje nabijeci proud a proto to to 100% jede uz pomaleji.
je to kvuli vlastnostem baterie, aby dele vydrzena 🙂Za me muzu rict ze z 0 na 60% byl nabit za hodinku. Za dalsi se dobil na 100%
Taky IP SEDěkuju za odpovědi 🙂 A musím Apple pochválit za tento styl co se týče toho zpomalení nabíjení jestli to opravdu zlepší životnost baterie. 🙂
to ale neni vysada Applu.
i obycejne (hlavne modelarské) nabíjecky delaji naprosto stejnou vec: tedy na zacatku nabijeciho cyklu perou do baterky max. nastaveny proud a postupem se tento proud snizuje az dosahne baterka plneho napeti, tak je proud nula 🙂
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.