Dnes mi spadl telefon do vody(iPhone 6s).od té doby mi hlásí ,že jsou připojena sluchátka.Mám nechat telefon vyschnout nebo ho dát do opravny?Děkuju za odpověď
No, vždy je nejlepší telefon odborně vysušit v servisu, aby nenastartovala koroze atd. V servisu by totiž měli použít speciální roztok, do kterého telefon (nebo jeho podstatné části) ponoří, a který vytlačí zbytky vody a teprve poté ho servisák odborně "vysuší". Pouhé vysušení vody na vzduchu není dostačující (z déledobého hlediska). Pokud ale chcete brzy nový telefon a tento starý vyhodit bez náhrady, pak stačí jen laicky vysušit na vzduchu nebo teplém místě (ale to je blízká smrt). 🙂
Nevím jestli ti tato rada pomůže, ale...
Pokud by se jednalo o můj telefon a nebyl by v záruce, tak by jsem si telefon rozebral a vysušil/vyčistil. Pokud by byl v záruce zanesl by jsem ho do servisu s tím, že by sis vyčištění zaplatil. Každopádně by jsem ho nezapínal a pokud by jel, tak by jsem ho hned vypnul. Nikdy nevíš co vše se může zkratovat (viz. třeba ty sluchátka což je ta lepší varianta).
Jen taková zkušenost😁, mě se tohle stávalo když jsem čistil zdířku Jacka navlhčenou vatovou tyčinkou😁, a tak bych zkusil třeba jen vyčistit/vysušit tu zdířku
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.