Zavřít reklamu
  • iPhone 7 vs iPhone 8 #2335

Zdravím, plánuju si koupit nový telefon a rozhoduju se, zda se vyplatí pořídit si v dnešní době iPhone 7. Osmička je dle různých speedtestů téměř na stejné úrovni jako sedmička, akorát nevím, jak to bude s životností. Nechce se mi utrácet o několik tisíc více za něco, co pro mě nebude mít smysl. O bezdrátové nabíjení mi nejde. Předem děkuji za odpověď.

iPhone 7 vs iPhone 8 #9856

Tady jsou rozdíly. iPhone 8 je o něco málo těžší, ale prý se lépe drží v ruce (skleněná záda kloužou méně než hliník). Displej iP8 podporuje HDR (např u videa točeného touto technologií) a True Tone - vyvážení bílé barvy (studenější / teplejší barvy) na základě okolního světla. Reproduktory iP8 jsou o něco hlasitější.

Má o malinko lepší foťák (hlavně rychlejší zpracování, ostření videa) a blesk s "pomalou synchronizací" (lepší fotky pořízené s bleskem). Video ve 4k zvládne i při 60fps (iP7 jen ve 30fps) a zpomalené video 240fps / 1080p (iP7 240fps / 720p).

Pak to bezdrátové nabíjení. Výkon bude znatelný třeba u aplikací využívajících rozšířenou realitu (tuším že právě procesor A11 bionic se na rozšířenou realitu soustředil). Výdrž baterie je zhruba stejná u 7. i 8. Na více si teď nevzpomínám. Mě se třeba zdá iP7 hezčí (hliník se mi líbí více, než sklo).

Jestli je rozdíl v životnosti netuším. Softwarová podpora každého iPhonu je asi 5 roků, takže i na "sedmičku" stáhneš ještě několik let nejnovější iOS.

iPhone 7 vs iPhone 8 #9857

I já děkuji za srovnání.

Taktéž jsem nad tímto uvažoval, zda vzít sedmu nebo došetřit na osmičku. Sedmička pro mne bude dostačující po všech stránkách. Bezdrát nepotřebuji, beztak nabíjím přes noc.

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.