Ahoj, potřeboval bych radu. Pořídil jsem si iPhone 7 - již bez záruky. Vše funguje dobře až na jednu věc. V porovnání s iPhone 7+ či 5s při běžném používání dochází k normálnímu vybíjení. Rychle se ale vybíjí při tom, když se s ním nic nedělá. Přes noc to například vychází na cca 5%/hodina, takže 30-40% za noc. 7+ i 5s za noc ztratí max. 2%. Stejně se samosebou vybíjí i přes den, kdy leží na stole. Vliv nemá ani to, zda je vložena SIM či je zaplá wifi. Zkoušel jsem nejdříve vypínat polohu, aktualizace, aplikace atd., ale nepomohlo to. Zkusil jsem tedy factory reset a čisté nové nastavení bez instalace jakýchkoli aplikací. Nepomohlo. Ve statistikách využití baterie není nic, co by nasvědčovalo nějaké špatné aplikaci. Kondice baterie hlásí 93 %.
Abych upřesnil "při běžném používání dochází k normálnímu vybíjení". Testoval jsem 7 a 7+ při hraní stejné hry a za stejný čas ubylo na 7 cca 10% a na 7+ cca 7%, takže myslím, že to je +/- v normě, vzhledem k velikostem baterie.
Něco ti běží na pozadí. Podívej se v nastavení na využití baterie. Já jsem v sobotu odjel ráno z domu a iPhone X jsem zapomněl doma. Když jsem se vrátil v 18.hod bylo tam 99%. Takže za nějakých 10hodin ubylo jen 1%. A to každou půlhodinu kontroluje e-mail.
Po restartu ve využití není v podstatě nic (2% plocha a uzamčení, 1% nastavení) a mimo základních Apple aplikací také není nic nainstalováno.
Aktuálně ve 23:30 večer 80 %, v 11:30 (tedy po 12 hodinách ležení na stole) 22 %.
Edit: aktuálně 16% baterky a Battery life píše kapacita 97%, napětí 3,66V
Šel bych cestou restore na čisto a následného zjištění jestli se Ti tlf.vybíjí stejně přes noc i když to dáš do leteckého módu a vypneš Wi-Fi a BT (prostě totální disconnect od všeho). Může to být špatný signál z BTS operátora (takhle mi na jednom místě kde je špatný signál ubudou i 3% za hodinu) nebo snaha synchronizovat a zálohovat telefon přes pomalou Wi-Fi.
Zkoušel jsem čistou aktualizaci a nepomohla, letový režim také nic. Byl jsem v servise a řekli mi, že na 99 % vada baterie, která neudrží kapacitu. Byl jsem také v iSTYLE a tam mi řekli, že na 99 % odpálený dobíjecí čip, který je neopravitelný 😆
Dobry den, mam cca dva měsíce Iphone 7plus. Kondice baterie byla na 100% a tedka mam 91% je to normalni a nebo by mohla být vada v telefonu. Předem děkuji.
Taky jsem si ani ne ještě před rokem koupila iPhone 7, a extremně rychle se vybíjí a kondice baterie ani ne za rok je už na 86%. Přijde mi to divné. Je vada v mobilu? nebo je to normální?
Musíte si uvědomit jednu věc. iP7 je na trhu 3-4 roky? Je to poměrně starej mobil, natrefíte na ležák ze skladu, tak pak je pravděpodobný, že baterka jde do kopru rychleji... Navíc si myslim, že mají napsáno, že baterie vydrží minimálně 6 měsíců od prodeje a servisní stav je pod 80 % kapacity. Tudíž si hádam tipnout, že reklamace stejně nebude úspěšná.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.