Přítelkyně má problém se zálohou na iCloud, telefon od první aktivace píše chybu že není možné vytvořit zálohu na iCloud z důvodu nedostatku místa, přitom na iCloud je k dispozici 5GB a z z iphone se snažím zálohovat pouze kontakty. Neví někdo co s tím? Jedná se o iPhone 6s, iOS 11.2.6. Než jsem ji předal používal jsem ho já bez problému a tohle mi fungovalo.
Právě že by dostatek místa měl být, záloha fotek je vypnutá. Mám zapnuté pouze to od apple, poznámky, kontakty, připomínky, siri,.. ale stejně nic. Ani zálohu aplikací nemám spuštěnou
A nepíše to někde,jak ta záloha bude veliká?
A nemůže být v iCloud drive nějaký veliký soubor?
Kolik máš v telefonu obsazeno místa?Zkoušel jsem iCloud Drive i vypnout a nejde to stejně, v telefonu je obsazeno cca 22GB, ale právě že je to zaplněno hudbou a fotkami. V iCloud Drive by nic být nemělo, dělá to od začátku aktivace mobilu. Jestli to nemůže být třeba ještě nějak propojeno s mým účtem, ale než jsem jí ho dal, všechno jsem odhlásil a vymazal. Já starou zálohu toho iPhone ve svém iCloud vidím.
Já bych ten telefon zazalohoval do počítače.Potom bych udělal restore a zkusil zálohovat čistý iPhone.Jestli bude hláska znova,zavolej na podporu iCloud.Volal jsem tam už několikrát,když mi nesla smazat stará záloha.Komunikuji normálně v češtině a iCloud mi restartovali.Trvalo to sice dva dny ale pomohlo to.
Vše je v pořádku. Otevři “spravovat úložiště”, tam otevři zálohu iPhone a tam dej zakázat ty fotografie. A můžeš udělat zálohu. Tohle co máš povolené, kontakty, kalendář, Safari atd. je jen synchronizace, to nemá se zálohou nic společného.
Tak ja to uvediem na pravú mieru...
Celý čas ide predsa o to, čo sám popisuješ, nakoľko nemáš zapnutú iCloud Photo Library, iCloud Backup nedokáže do 5 GB zálohovať aj fotky, ktorých (s hudbou) ako píšeš je 22 GB. Máš málo miesta na zálohu iPhonu.
Čiste logicky, reoreticky... čo to je záloha iPhonu? Je to kompletný obraz iPhonu ako takého, akonáhle obnovuješ iPhone zo zálohy dostávaš presne to isté čo si na iPhone mal v čase zálohy.
Ak používaš iCloud Photo Library, fotky sú tam. Teda ich iPhone nemusí zahrnúť do iCloud Backup, zahrnie len "metadata" od appky Photos (a samozrejme ďalšie dáta). Pri takejto obnove sa ti iPhone obnoví a fotky sa doťahujú dodatočne.
Tým, že iCloud Photo Library nepoužívaš, iCloud Backup sa snaží robiť kompletnú zálohu (od toho zálohy sú), teda zahrňuje fotky, ktoré sa v iPhone nachádzajú, bez ohľadu na to čo v iCloude zapnuté máš alebo nie.Résumé, zjavne na iCloude nemáš dosť miesta.
petriPhone píše:
Vše je v pořádku. Otevři “spravovat úložiště”, tam otevři zálohu iPhone a tam dej zakázat ty fotografie. A můžeš udělat zálohu. Tohle co máš povolené, kontakty, kalendář, Safari atd. je jen synchronizace, to nemá se zálohou nic společného.Díky, toto pomohlo, já měl za to, že ta první stránka menu s ICloud je to co se zálohuje a ona je to jen synchronizace 😀 Ještě jednou díky 😊
Jirka728 píše:
petriPhone píše:
Vše je v pořádku. Otevři “spravovat úložiště”, tam otevři zálohu iPhone a tam dej zakázat ty fotografie. A můžeš udělat zálohu. Tohle co máš povolené, kontakty, kalendář, Safari atd. je jen synchronizace, to nemá se zálohou nic společného.Díky, toto pomohlo, já měl za to, že ta první stránka menu s ICloud je to co se zálohuje a ona je to jen synchronizace 😀 Ještě jednou díky 😊
Jsem rád že jsem pomohl. Petr.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.