Zdravím. Včera jsem zakoupil nový iPhone 7 128gb v Datart. Nešel vůbec zapnout. Když jsem ho dal na nabíječku, tak se tam objevila uprostřed baterie a na začátku byl na ni jen červený proužek. Takže byla úplně vybitá. Ještě jsem se nesetkal s tím aby byla baterie v mobilu při koupi úplně na nule. Pak jsem podle IMEI iPhone zjistil že byl vyrobený před rokem. Myslíte ze to bude mít nějaký další vliv na baterii když nebyla přes rok zapnutá? Díky Petr.
Ahoj, že nebyl přes rok zapnutý mobil nevadí, horší věc je dlouhodobě ponechána hluboce vybitá Li-ion baterie, ta by se neměla dostat pod 20% jinak dochází k okamžité degradaci, samozřejmě telefon bude mít v sobě z největší pravděpodobností ochranu, to znamená když ti telefon ukáže 0% baterka bude mít ve skutečnosti více. Ale když byl telefon rok hozený někde ve skladu tak nikdo nezabrání samovolnému vybití. Takže tvé baterce to určitě neprospělo😉
Tak dnes jsem zakoupil druhý iPhone 7 128gb v Datart a úplně to samé. Vyrobený před rokem a baterie na nule že nešel ani zapnout.
Můj iPhone byl naštěstí po rozbalení nabitý. Možná záleží na přepravě toho zboží. Jestli teď v zimě ty balení ležely v nějaké dodávce či kamionu, kde bylo pod nulou...
Tak to určitě neleželi rok v kamionu 😉. To jsou zásoby obchodníků. Ty je mají dlouho na skladě. P.
S MacBookem jsem na tom byl stejně, asi ležel dlouho na skladě, takže baterka uplně vybitá.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.