Ahoj. Potřebuji poradit. Jsem myslím guru v používání mobilní technologie, ale s jednou věcí si už nevím rady a tím je: Neustále běžící kolečko synchronizace. Vypnul jsem všechno, co mohlo mít nějaký vliv na potřebu dat "neustále", ale ani to nepomohlo. Pokud se přepnu na síť běží to stejně.Pokud telefon vypnu a zapnu, objeví se to zachvilku znovu ... Nějaký nápad ?
No to je právě ten problém. Logicky se něco aktualizuje, tak v "Nastavení" - "Obecné" vypnu "Aktualizace na pozadí", ale kolečko se točí furt ...
To klidně může být jen synchronizace fotek na ICloud, pokud je jich hodně, chvíli to trvá.
P.S.: Tipuju že to nakonec bude nějaká ta Androidí resp. Google aplikace.No třeba teď jsem to telefon vypnul a zapnul a je zatím 5min klid, ale vzhledem k tomu, že jsem to samé měl i na nedávnem IP7Plus, tak to asi nějaká apka, dělá...
Ač mi je záhadou jak, když vypnu veškeré aplikace na pozadí, vypnu pro všechno data apod.
No budu sledovat, pokud na něco příjdu dám info ...Zatím díkyhmm tohle všechno mám, ale nikdy se mi to neobjevilo až poslední dobou co jsem měl IP7 Plus jsem to začal pozorovat a teď to samé na IP8 Plus.
Začnu zkoumat tedy apku po apce "hlavně" ty od Googlu.
DíkyOsobně bych se priklanel k tomu názoru, že by to mohl být klidně ta synchronizace, pokud jej máš nový.. Když jsem měnil iphone, tak se mi první dva dny něco neustále stahovalo do telefonu (z iCloud) mám dost fotek apod. Šlo to tak nějak na fáze, jelo to třeba hodinu v kuse a pak hodinu nic, poté zase hodinu a tak.. Pak mě případně napadá, že stejně tak dlouho mi trvalo, když jsem "optimalizoval úložiště", kdy se prenasela celá knihovna fotek na iCloud a v telefonu docházelo ke zmenšování fotografií. V neposlední řadě by to ještě mohla být záloha přes WiFi (pokud ji máš zapnutou), ta někdy též trvala trochu déle a v závislosti na tom, jestli se na WiFi záloha stihla udělat, než jsem šel třeba ven a zálohování se na datech automaticky vypnulo a pokračovalo to zase až při připojení na WiFi.. 🙂
Ne že bych to věděl ale třeba se ti tam zobrazila ikona aplikace ktera jiz neni iOS 11 podporovana mel jsem to same na iphone 8Plus s aplikaci AdBlocker.
Ano, díky všem, asi to je tak, že se někdy něco zálohuje a trvá to neuvěřitelně dlouho.
Jako na potvoru si toho všimnu, když telefon začnu používat a zrovna se to točí a točí....teď je nějaký čas klid, tak je to asi tak jak říkáte.
Díky VŠEM.patlen78: ahoj. Prosím tě jak jsi to vyřešil? To kolečko není synchronizace ale je to síťové kolečko. Tzn že něco se stále snaží připojit k síti. Dělá mi to na 6s už dva měsíce. I když dám restore tak po pár hodinách se tam objeví znovu. V mobilu nemám žádnou staženou aplikaci. Obnovil jsem ho i do továrního nastavení. Všechno je na něm zakázané a stále se točí. Je to pro mne záhada která mne neskutečné vytáčí ;-). Má někdo nějaký nápad nebo s tím zkušenost? Díky Petr.
Před týdnem jsem koupil nový iP 7 a vyměnil za tu 6s. Po týdnu se opět to síťové kolečko zase stále točí. Už mne jen napadá zda to nedělá sim karta. Nic jiného to dělat už nemůže. Je to záhada. Petr.
Teď mne ještě napadá že by to mohl dělat a stále se připojovat e-mail od Seznamu. Koukám že ho tam máš nainstalovaný a já ho mám na iPhone také. Petr.
Ahoj promiň, dlouho jsem tu nebyl, respektive nic nepotřeboval. No asi nijak čoveče. Usoudil jsem , že to asi bylo tím, že se mi telefon neustále snaží nahrávat něco do záloh (viz. fotky apod.) Když jsem omezil "úsporu místa" fotek a změnil prioritu některých aplikací, tak to přestalo. Dnes mám IPX a tady jsem to třeba nepozoroval vůbec.
Ahoj. To kolečko ale není synchronizace. Je to síťové připojení. Zkusím odinstalovat ten e-mail od seznamu a budu vidět. Nic jiného už v iPhone nemám, je úplně čistý. Dle mého názoru se ten e-mail připojí a zůstane to tam jako by se to stále připojovalo. Pokud to bude dělat i obnovený iPhone do továrního nastavení pak zbývá vyměnit sim kartu. Nejdřív jsem myslel že je 6s rozbitá ale když jsem koupil 7 tak to začalo dělat také. iPX mám také tam to kolečko neuvidíš nikdy. Není tam. Jen se objeví při otevření v nějaké aplikaci která využívá připojení. Petr.
Tak je to mozna ikona pripojeni (dela to i na wifi, takze to nesouvisi s GSM siti), ve skutecnosti ti tam ale beha prave proto, ze se telefon snazi neco synchronizovat a zjevne se mu to nedari, proto to trva dlouho. Nejcasteji to jsou prave fotky na cloud, nebo zalohy. Doporucuju telefon dat na nabijecku a nechat na wifi.
Jestli se chces ubezpecit, obnov si tovarni nastaveni bez obnovy dat a nedavej tam ani icloud ucet. Uvidis ze ti zadne kolecko nikde behat nebude 🙂ditka75 píše:
Tak je to mozna ikona pripojeni (dela to i na wifi, takze to nesouvisi s GSM siti), ve skutecnosti ti tam ale beha prave proto, ze se telefon snazi neco synchronizovat a zjevne se mu to nedari, proto to trva dlouho. Nejcasteji to jsou prave fotky na cloud, nebo zalohy. Doporucuju telefon dat na nabijecku a nechat na wifi.
Jestli se chces ubezpecit, obnov si tovarni nastaveni bez obnovy dat a nedavej tam ani icloud ucet. Uvidis ze ti zadne kolecko nikde behat nebude 🙂Ale vždyť jsem to už psal, ze mám iPhone obnovený do továrního nastavení, žádný iCloud, žádné fotky proste nic. Jen e-mail od seznamu. Děla to nejspíš on. Když e-mail ukončím tím klasickým dvojklikem na homebuton a odstraněním z otevřených aplikací tak to nedělá. Když ho nechám pár hodin neukončený tak se začne kolečko točit. Prostě ty servery od seznamu a nějaké ty SSL odchozí pošty a příchozí pošty zřejmě běží aniž by měli. Takže prechazim na jiný e-mail a seznam odpouštím. Petr.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.