Zdravím, nedávno jsem si pořídil iPhone 8 coby první telefon od Applu. U iPadu který mám jsem si tohoto ani nevšiml, zařízení zamykám zavřením obalu a iPad se automaticky zamkne. U telefonu mi neskutečně vadí nutnost přechytávat telefon a mačkat mechanické tlačítko vždy když ho chci zamknout. Na starém telefonu, Androidu, jsem měl přímo na tapetě ikonu která mi zamkla telefon. Je možné něco takového udělat tady? Na internetu jsem našel nějaké návody s nutností udělat JB - to určitě nechci a nebo pomocí AssistiveTouch kde jsem si nastavil jen zamknutí obrazovky ale tam mi vadí že je ikona AssistiveTouch stále na obrazovce při jakékoliv aplikaci. Lze zamykat telefon ještě nějakým jiným způsobem? Přejetím přes horní kameru, dvojím poklepáním do prázdného místa na ploše nebo něco podobného? Ideálně tedy přes tu ikonu ale žádnou aplikaci se mi na Appstore nepodařilo najít. Za jakoukoliv radu předem díky
Nevím jak je to u novějších modelů, ale u mojí 6s to jde takto:
https://www.letemsvetemapplem.eu/2015/11/05/skryty-trik-jak-zamykat-iphone-6s-pomoci-3d-touch/
"AssistiveTouch je totiž jakási ikona kolečka, které se vám bude zobrazovat na displeji iPhonu, ať už jste v jakékoli aplikaci nebo hře. Ikonu můžete posouvat libovolně po displeji a nechat ji uchycenou kdekoli na straně displeje. Po jejím rozkliknutí se zobrazí předem definované funkce, které si navolíte v nastavení a ty pak můžete aktivovat. Nechybí právě ani zmíněná náhrada Home Buttonu. Nově si ale také můžete na iPhonu 6s nastavit volbu pro 3D Touch, tudíž při silnějším stlačení ikony. Osobně toto gesto používám právě na zamknutí zařízení. Pro její aktivování stačí navštívit Nastavení –> Obecné –> Zpřístupnění –> AssistiveTouch a zde funkci zapnout a poté si upravit nabídku, přidat akci pro 3D Touch, odebrat ikony nebo si dokonce vytvořit i vlastní gesto."
Ahoj a díky za reakci.
To co jsi poslal funguje jen v případě aktivovaného AssistiveTouche což znamená že pořád musím na obrazovce tu ikonu, že? Tomu abych měl pořád na obrazovce nějakou ikonu bych se chtěl právě vyhnout 😕Jak fungují ty gesta jsem moc nepochopil. Dal jsem tam 2x ťuknutí ale nevím kde k tomu přiřadit nějakou funkci či jak to má vůbec fungovat.
Nepoužívám to, ale bez kolečka na pozadí to asi udělat nepůjde. Jde nastavit viditelnost jen z 15 %. Pak je prakticky neviditelné. Vlastní gesta slouží pro vyvolání nějaké sekvence kliknutí pak přes vlastní nabídku
A proč prostě jenom nepotáhneš prstem po displeji odshora dolu a telefon se zamkne. To ti tak nestačí?
Jo tak to jsem nevěděl že se zamkne po stažení roletky. 🙂
Škoda že displej zůstane svítit a tak dát telefon do kapsy je takové blbé ale to už se nedá nic dělat.Edit: Tak po stažení roletky se nezamkne. Na první pohled to tak sice vypadá ale když to chytnu úplně dole tak roletka zas vyjede a jsem zpět na ploše, ach jo. 🙁
V tomto případě bych asi doporučil koupit na telefon konstrukčně podobný „futrál“ jako na iPad a zamykání vyřešit automaticky nastavením na 30 vteřin. V praxi to pak bude vypadat asi tak, že jak ukončím práci s telefonem, zavřu „víko“ a o nic víc se nestarám. Telefon se za 30 vteřin zamkne automaticky. Odpadne nutnost mačkat cokoliv. Tím, že telefon bude ve futrálu se nestane, že by se omylem něco na ploše zmáčklo.
Právě že flip obal na telefonu nechci, nelíbí se mi.
No vypadá to že se nedá nic dělat, přitom taková blbost.. 🙂
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.