Dobrý den, chci se zeptat, zdá má někdo stejnou zkušenost. Na začátku prázdnin se mi začal přehřívat mobil a baterie šla dolů. Mobil jsem dal do továrního nastavení a trochu to pomohlo (mobil se nevybíjel při nepoužívání). Jenže když jsem mobil reklamoval (VSP data), poprvé vůbec nic nenašli a po dlouhých psaních emailů jsem zaslal zařízení znovu a udělali test na baterii ve stavu, že na zařízení nic nedělali a samozřejmě mobil byl v pořádku. Což jsem už věděl, že je v pořádku. Zahřívání si myslí že má důvod, že používám aplikace třetích stran. Jenže mobil mám teď jako nový (tzn. není obnoven ze zálohy) a mám aplikace typu Messenger, Facebook, Youtube, které nejsou tolik náročné a dřiv jsem takový problém neměl. Stačí posílat fotky v aplikaci Whatsapp a už se zahřívá a baterie jde dolů. Předem děkuji za odpověď, Albrecht.
Že se přehřívá znamená, že se sám vypne? Nebo jen odmítne fotit nebo jenom hřeje v ruce...? Má někde teploměr a umí sám říct že je přehřátý.
Messenger a Facebook se mi na iPhonu 5 otevírají snad 5-10 sekund, ale přišlo to asi před rokem s nějakou aktualizací fb, nikoliv novým iOS. Rekordmanem je Skype který je teď nejpomalejší ze všech, 15 sekund se zapíná a i když je v klidu, tak při scrollování konverzací má asi 20 fps. Ale asi před dvěma měsíci fungoval 3x rychleji ve starém designu. Zprávy, mail, kalendář nebo safari se otevírají tak za 2-3 sekundy...
Chcu tím říct, že zmíněné aplikace náročné dneska jsou, a nebo jsou nějak špatně optimalizované. Procesor A9 v iPhonu SE je 2 roky starý takže zahřívání i spotřebu bych čekal, je totiž zatížený, v následujících letech uvidíme zpomalení a roku 2020 jsme na 15 sekundách u neapplovských aplikací 🙂
Jak vypadá Nastavení --> Baterie --> Využití ?Johnny píše:
Že se přehřívá znamená, že se sám vypne? Nebo jen odmítne fotit nebo jenom hřeje v ruce...? Má někde teploměr a umí sám říct že je přehřátý.
Messenger a Facebook se mi na iPhonu 5 otevírají snad 5-10 sekund, ale přišlo to asi před rokem s nějakou aktualizací fb, nikoliv novým iOS. Rekordmanem je Skype který je teď nejpomalejší ze všech, 15 sekund se zapíná a i když je v klidu, tak při scrollování konverzací má asi 20 fps. Ale asi před dvěma měsíci fungoval 3x rychleji ve starém designu. Zprávy, mail, kalendář nebo safari se otevírají tak za 2-3 sekundy...
Chcu tím říct, že zmíněné aplikace náročné dneska jsou, a nebo jsou nějak špatně optimalizované. Procesor A9 v iPhonu SE je 2 roky starý takže zahřívání i spotřebu bych čekal, je totiž zatížený, v následujících letech uvidíme zpomalení a roku 2020 jsme na 15 sekundách u neapplovských aplikací 🙂
Jak vypadá Nastavení --> Baterie --> Využití ?Právě že je strašně horký a mobil nehlásí přehřátí (známý má také iphone a jemu hláška o přehřátí skákala pořád a byl podobně horký). Aplikace jako fungují v pořádku, jen velký pokles baterie a zahřívání mobilu ze zadní části. Když už je hodně zahřátý, seká se trošku a nebo v pátek, když jsem chtěl poslat 30 fotek najednou, aplikace messenger spadla a musel posílat fotky po 10. Tím nechci naznačit, že chyba je u iphone, může to být jen blbá aktualizace. Moje sestra má také iphone se a zatím problém jako já nemá.
Jinak Využití je optimální a ukazuje asi správné hodiny využití, ale procenta nesedí.
Jinak myslíte, že nějakou změnu by mohl přinést nový ios?Nepoužíval si neoriginální příslušenství? Adaptér nebo kabel? Nebo nějakou "pochybnou" powerbanku?
Já si takhle před 2 rokama doničil svoje 5s a měl jsem uplne stejný problem jako ty. V servisu mi vyměnili baterku a problem pretrvaval.
Jestli si to pamatuju dobře, iP nejvic horkej v zadní části okolo simkarty.Muze se jednat o znicenej chip U2 IC, což s největší pravděpodobnosti bude podle mě ono. 🙄
JimmyLouder píše:
Nepoužíval si neoriginální příslušenství? Adaptér nebo kabel? Nebo nějakou "pochybnou" powerbanku?Já si takhle před 2 rokama doničil svoje 5s a měl jsem uplne stejný problem jako ty. V servisu mi vyměnili baterku a problem pretrvaval.
Jestli si to pamatuju dobře, iP nejvic horkej v zadní části okolo simkarty.Muze se jednat o znicenej chip U2 IC, což s největší pravděpodobnosti bude podle mě ono. 🙄
Používám originální nabíječku (kabel i adaptér).
Jinak kdybych servisu doporučil podívat se na chip, splní to? Spadá výměna kdyžtak chipu do obyčejné dvouleté záruky?také mám problém s přehříváním..jenže mě se nahřeje jen na zádech, stmaví jas a to je vše
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.