Zdravím, od toho co jsem začal používat iphone (dříve 6S aktuálně 7) se mi ještě nepodařilo přijít na to jak/kam na telefonu nalepit NFC platební nálepku tak aby fungovala, zkoušel jsem ji lepit i na obal ale vypadá to, že nfc telefonu prostě asi nějak ovlivňuje ty platební terminály a nelze provést platbu. Nepřišel někdo na nějaký fígl jak dosáhnout funkčnosti? Kdysi u Galaxy S3 jsem měl třeba kus baterky odstíněn alobalem aby se vzájemně nerušilo NFC z telefonu (anténa v baterii) a NFC nálepka, ale u iphonu si fakt nevím rady.
Tohle asi fungovat nebude, jak jsou někde 2 RFID chipy vedle sebe, tak ty čtečky si to neumí přebrat. Sám jsem měl problém s debetní kartou a s firemní - jak byly obě v peněžence, tak jsem nezaplatil, musel jsem kartu vždy vyndat a příložit. Tak jsem to vyřešil tak, že v peněžence mám jen debetní a kartu do práce nosím jinde.
Řešením by bylo odstínit nfc anténu v iphonu pomocí alobalu, ale nikde jsem se nějak nedopátral, kde přesně se ta anténa nachází, nebo jak to udělat aby zároveň nebyl odstíněn wifi či mobilní signál apod. Zkoušet různé varianty a chodit zkoušet do obchodu mi nepřijde jako nejlepší řešení 😀 .
Jednotlivé karty by měli jít odstínit třeba http://www.i-clip.cz/cs/kolekce/63-rfid-karta.html, ale u telefonu těžko říct.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.