Zavřít reklamu
  • Smart Battery Case #1548

    Ahoj, mám koupený Smart Battery Case a chci se zeptat jestli to neškodí mobilu že má 100% a je stále nabíjený. Díky moc za odpovědi

    Smart Battery Case #8090

    Odpověď je ne, neškodí. V podstatě máš telefon pořád jakoby na nabíječce - tzn. telefon si pro nornální provoz bere energii ze SmartCase a baterie se v takovém případě odpojí (na nabíječce je to stejné - jak dosáhneš 100% a je na připojeno ke zdroji, bere si to energii z něj). Nevím jaké jsou maximální nabíjecí proudy z toho SmartCase (jak moc velký proud z toho může téct), to v případě že bys telefonu dával zatopit hraním her nebo přepočítáváním videa, video hovory případně jinou činností extrémně náročnou na spotřebu. Tam by se mohlo stát, že ta SmartCase to už sama "neutáhne" a bude to trochu sosat i z baterie telefonu. A neustálé dobíjení řekněme z 99 na 100% jí v delším časovém horizontu nebude dělat úplně dobře. Ale normální provoz (telefon, messaging, přehrávání hudby atd.) by měla pokrýt ta SmartCase s přehledem.
    Baterii v telefonu bych jinak udržoval preventivně v kondici tím způsobem, že bych to z toho tak jednou z týden-14 dní sundal a nechal baterii vybít na 20-30%. Možná se tu objeví i některé názory které mi budou oponovat, ale pokud si přečteš jak fungují současné baterie v mobilech a počteš si též něco o Li-Pol technologii, vzpomeneš na základy fyziky - dojdeš ke stejnému (logickému) názoru.

Odpověď na: Smart Battery Case

celý text

.