Zdravím, je to tak měsíc, co mám iphone 7 plus a měl bych dotaz. Včera když jsem si stahoval z appstore aplikaci, tak po otevření se mi přes celý displej zobrazila nějaká reklama snad na nějakou hru, hned potom to, že je paměť plná a at něco uvolním s odkazem do menu přestože mám cca 25 GB volných a nakonec po zavření mě to přesměrovalo na appstore na nějakou jinou aplikaci ke stažení. Hned jsme ji smazal, udělal jsem na telefonu reboot podržením tlačítka hlasitosti a vypnutí. Všechno je při starém, problémy nepozoruji, ale bojím se, aby se mi tím nedostal do telefonu nějaký virus. Co byste poradili?
Jestli nemáš jailbreak, tak bych se nebál - některé reklamy jsou opravdu hodně, hodně otravné (řekl bych že to byla "reklama" na nějaký "úžasný čistič paměti").
Díky za odpověď. To jsi mě uklidnil, jailbreak nemám. A ano, šlo o čistič paměti, ale zarazilo mě to a tak se bojím. Když hned po otevření na mě vyskočí přes celý displej nějaká reklama, snad tam byl i text i o nějakém možném napadení, či něco podobného, potom se za chvilku zobrazilo, že je paměť plná, i právě s panelem, kde dám buď ok a nebo jdu do nastavení, jak tomu je třeba když jdu na internet a nemám zapnutá data nebo wifi. A když jsem se pokusil zavřít,tak mě to dalo zpět do aapstoru na nějakou aplikaci 😯
Dřív se to dalo - víceméně úspěšně - řešit nějakým adblockerem, ovšem teď co Apple zaříznul aktualizace těchto appek to nebude lehký 😀 Pravdou je, že tvůrci některých reklam nečetli snad ani Kotlera (jedna ze základních učebnic marketingu), za tenhle nátlakový způsob bych je nechal hrát ruskou ruletu.
To mě trochu uklidnilo, ale i tak se trochu bojím, abych neměl třeba nějaký bordel někde v pozadí a něco mi to nedělalo aniž bych o tom věděl. Ale i kdyby tam něco už bylo, to snad ne, tak až vyjde nová verze, tak by to snad mělo být ok, ne po updatu? Nebo kdyby šel nějak telefon oskenovat, ale další pochybný aplikace radši ne 😳
Vírus na iPhone prakticky neexistuje a už vôbec nie bez jailbreaku, tipujem že si prešiel z Androidu 😉
Neviem čo za app si sťahoval, ale musel to byť dobrý hnoj, žiadna normálna a kvalitná appka takéto reklamy nepoužíva.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.