Poslední dobou se mi začalo stávat(14 dní), že mám problém při spojení hovorů mezi dvěma čísly O2 a to v obou směrech. U ostatních čísel problém nepozoruji nebo ne tak často. Při vytočení telefonu a přijetí hovoru se strany navzájem neslyší, občas hovor spadne nebo se ukončí předčasně s hláškou "Hovor selhal". Řešením je vytočit hovor znovu a pak telefonuji normálně. Nestává se někomu něco podobného? Telefony Iphone 7 a Iphone SE oba z distribuce O2 a s aktuálním fw. Díky
Presne toto mi dela cislo momentalne registrovane u tmobilu prenesene z o2. Nejsen si jist ale mam takovy pocit ze to zacalo blbnout po te co jsem nainstaloval truecaller. Nemel jsem cas ho odinstalovat a vyzkouset jestli to nezpusobuje ta appka.
Me to dela tana ip6s na prevedenem cisle z o2 na tmobil.
Mam ale takovy pocit ze je to po tom co jsem si stahl aplikaci truecaller. Nebyl jsem zatim schopen ji odinstalovat a vyzkouset jestli to nezpusobuje ta appka.Mám obdobný problém u IPhone 6s. Stane se mi ze druhou stranu neslyším. Často při handsfree přes sluchátka. A stalo se že i u sluchátek nejde zvuk. Po restartujte telefonu zase vše jde ale dočasně. Sluchátka mi to není na iPadu funguji bez problémů.
Tak jsem odinstaloval truecaller a zatim vse funguje tak jak ma. Zatim to vypada ze to bylo tou appkou.
Podle me se jedna o problem spojeny se siti LTE, oba telefony visí na "4G" přes kterou se zatím nevolá (pokud na ni nebeží VoLTE - voice over LTE) a nechtějí se přeladit na "hovorové" 3G. A jelikoz nedojde do urcité doby ke spojení, tak hovor spadne.
Lze to jednoduse otestovat, za 1/ pokud se nedaří spojení, kouknete se, v jake siti je vas telefon (asi uvidite prave 4G) 2/ na cas prepněte telefony rucne na rezim 2G/3G a uvidite, zda se to zlepší.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.