a dělá ti to i při zapnuté nějaké venkovní sportovní aplikace?
U Garminu byla provedena kalibrace pomoci GPS jen pri zapnuté aktivitě.
Nee, prostě jen vyjdu ven, jdu po placatý silnici, dojdu domu a najednou koukám, že každých x minut mi tam skočilo jedno patro započítané na AW. iPhone nezapočítal vůbec nic.
Večer sedím u bedny a koukám - lup a najednou další patro, hodinku poté pak ještě jedno.Tak autorizovaný servis mi vyměnil hodinky za nové. Ty staré prý byly vadné (víc mi toho ale neřekli).
První den s novými hodinkami vypadá slibně - prozatím vystoupaná patra odpovídají realitě. Tak snad to vydrží .)
Ahoj. Ta vystoupaná patra nevykazují to, jestli jsi šel v baráku 10 paterk nebo 20 pater po schodech. Funguje to v zásadě tak, že se ti vynaložená energie při chůzi přepočítává na vystoupaná patra, aby to bylo pochopitelnější. Akcelometr počítá zda děláš krátké kroky nebo dlouhé kroky a porovnává to s tepovou frekvencí a pak to nějakým algorimem spočítá ekvivalent vystoupaných pater. Kdybys o tom chtěl více info, tak zde: https://365tipu.cz/2017/07/25/jak-fitnesssport-trackery-meri-vystoupana-patra/
Dále je nepravděpodobné, aby se ti v Apple Watch a iPhone ukazovala jiná data, pakliže máš Apple Watch s telefonem spárovené. Protože v tom případě jsou Apple Watch brány jako hlavní zdroj zdravotních informací a pohybové aktivity.Libor
Ahoj mám stejný problém - počet pater se mi výrazně liší od iphonu. Navíc neodpovídají ani kroky a km ušlé. Na AW je vždy o dost více- na iPhonu mám třeba 6 km a na AW 10 km. Poradí mo někdo co s tím? Díky
Nic...hodinky jsou na ruce a jsou brány jako primární zdroj informaci
Telefon je v kapse,takže nebude nikdy přesnýDík ale mě nejde o přesnost telefonu nýbrž se bavím o hodinkách.
No na to právě odpovídám,podle čeho usuzuješ,že hodinky ukazují špatně?
Ahoj, tohle jsem našel na stránkách Applu:
Když se na Apple Watch Series 3 dostane voda do ventilátoru (třeba při plavání), nemusí barometrický výškoměr měřit tak přesně. Až se voda vypaří, bude zase měřit normálně.To je přesně ono,lidi si neuvědomují,že je to barometrický výškoměr,který měří nadmořskou výšku dle změny tlaku...ale tlak se mění ne jen s výškou,ale i v průběhu dne na výchozím bodě,proto musí čas od času dojít ke kalibraci a to buď pomocí GPS nebo manuálně,když to přístroj umožňuje.
Proto když je přístroj delší domu bez možnosti kalibrace,dochází k nepřesnosti měření.
Ještě je dobré si připomenout,že přesnost GPS je 3M a to jak vertikálně tak horizontálně.To pro ty,co se postaví na ocejchovaný výškový bod a diví se,že přístroj není přesný.Kdyz nosím současně hodinky a telefon telefon mi ukáže az o 3 km méně než co je na hodinkách. A realitě odpovídají ušlé kroky a km na telefonu- ne zo co je na hodinkách. Jen ráno vstanu pohybuji se po bytě a na hodinkách uz mám cca 2 km. Přitom jsem mohla ujít max 300 metrů. A to iphone změří dobre.