Ahoj! Je nějaká šance, že Apple vydá Apple Watch 3 v nerezové oceli i v zemích, kde není podpora LTE verzí? Jediná možnost teď je jet do Německa koupit si LTE verzi, ale to se mi úplně nechce...
Ahoj, dle mého nikoliv. Takže jsem si udělal radost LTE verzí z Německa 🙂
Jenže v tom případě platíš měsíčně poplatek za německou eSim, nebo ne?
Podle mě Apple v ČR nebude rozšiřovat nabídku AW. Navíc e-Sim je u nás zatím v nedohlednu.
Není důvod platit za Německou eSIM. Ta eSIM není totiž Německá ani jiné národnosti. Je to dané tvým operátorem. Český to zatím žádný neumí, tak jen appka napíše, že zatím není podporováno...viz. foto. A dle mého není zájem ze strany výrobce vyrábět příliš mnoho mutací hodinek. Myslím si, že absence LTE modulu by ty hodinky zlevnila jen velmi nepatrně, a proto se to nevyplatí.
Nerozumím tomu, jakým způsobem lze zakoupit verzi s eSim a přitom za ní neplatit měsíční poplatek? Pokud tam jednou eSim je, je třeba za ní platit; není ji totiž možné zakoupit bez zapojení operátora. Viz:
https://www.computerbase.de/2017-09/apple-watch-series-3-lte-kosten/
Jak to tedy je?
eSIM v apple hodinkach je vyrobcem vestaveny cip, na ktery umoznuje jakemukoliv z operatoru na dalku nahrat svoji “sim aplikaci” a tim zprovoznit zarizeni ve sve siti.
Neni to tedy majetek operatora a neni za co platit. Tyto cipy se jiz ve vyrobcich apple pouzivaji delsi dobu.To chápu, že nejsou ve vlastnictví operátora, ale dle různých informačních serverů a i samotného Apple.de nelze bez kontraktu s operátorem Watch zakoupit. Je mi jasné, že hodinky nejsou ve vlastnictví operátora, avšak bez operátora je nelze oficiálně zakoupit. Takové jsou na internetu informace. Vy jste je tedy koupil bez podepisování kontraktu? U kterého prodejce?
Já jsem si pro ně prostě a jednoduše zajel do Apple Storu v Drážďanech v Altmark Galerie. Jeden server napsal nějaký blábol respektive dle mého dva a ostatní to od něj okamžitě přebírají. Povinnost aktivace LTE není a nikdy nebyla. Na Apple.de se tak max píše, že pro aktivaci u Telekomu je potřeba mít X místný párovací kód a dále, že je fajn si ho zajistit, aby bylo možné hodinky nastavit včetně této rozšířené funkce. Nikde za mě ani zmínka o povinnosti. Druhý blábol je podle mého to, že nebudou hodinky z Německa fungovat jinde než v Německu. Existují varianty s LTE pásmy pro Evropu, Ameriku, Čínu. Nikoliv pro jednotlivé země. Jediné co se dá z PN čísla vyčíst, že pro jakou zemi jsou určené originálně.