Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s nahradením DVDromky druhým diskom. Mám v mojom MP Pro 2012 Mid 500gb HDD a chcel by som don dat namiesto optickej mechaniky druhý disk, prípadne hodiť HDD na miesto mechaniky a SSD namiesto HDD, aby som ho mohol používať ako primárny disk na bootovanie. Alebo je možné nabootovat system aj na disk, ktorý je na mieste mechaniky? Ak máte niekto skúsenosť s touto výmenou, alebo mi viete poradit hlavne nejaký schopný rámik s presnými špecifikaciami (rozmermy), budem vdačný za kazdu radu. Ďakujem.
pro mid 2012 13" mám.
mám jeden disk ssd na pozici pro hdd(mel by byt rychlejsi) jako bootovaci pro system.
a druhy misto dvd. Aktuálne mám tento ramecek - https://www.czc.cz/evolveo-df095/159836/produkt - funguje, ale drzi jen na jednom sroubku coz nijak moc nevadi.
Bootovaci disk muze byt i v pozici pro dvd, funguje taky, muzes bootovat i z disku pripojeny pres usb.
jen pri zmene puvodniho hdd na SSD jsem musel menit i flexkabel pac byl porusenej a s normalnim hdd fungoval a s ssd ne.
plus mám tyto ram kdyby te zajimalo: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-impact-black-16gb-2x8gb-ddr3-1600-sodimm/154149/produkt a taky vse ok
Ďakujem
a chcel som sa spýtať, aký konkretne použivaš ssd disk? Pozeral som Samsung EVO 750, no na alze na recenzii som nasiel, ze nieje kompatibilny s MP Pro 2012, tak nejaké konkrétne odporúčanie?
a s tym flex kablom nieje problém vseobecne? asi by bolo fain si to najprv ale skontrolovat.Ďakujem
ssd mám Samsung SSD 850 EVO 250GB se zapnutym trimem
hdd mám WDC WD7500BPVX-22JC3T0ten problem s flex co jsem koukal na netu je pomerne castej. ale pravidlo to neni. já tam ted mám treba z macbooku late 2011 pac jsem ho mel po ruce a funguje.
Oke, objednal som si Kingstone V300, to by mohlo slapat 🙂
a chcel by som sa este spytat, robim zalohu cez time machine, no chcel by som to spravit tak, zeby som skopiroval len cisto aplikacie bez dat, tie by som si zalohoval zvlast a potom presunul na to HDD, da sa urobit nejako, aby som zalohoval len cisto aplikacie? pripadne nejaky migration tool existuje?