Ahoj všem, prosím jenom o upřesnění funkce této služby. Řeším následující věc: Měl jsem Macbook 15" Retina s cca 250gb knihovnou v aplikaci Fotky. Macbook jsem prodával, ale jelikož jsem chtěl mít fotky stále dostupné do doby než si pořídím nový, tak jsem tam zapnul knihovnu fotografií na iCloudu a všechny fotky se nahráli do oblaků. Do této doby všechno chápu ... pořídim nový macbook, zapnu knihovnu a fotky se mi bude synchronizovat podle toho jak si zvolím ( plné rozlišení / optimalizace ). A teď k druhé věci. Mám aktuálně iphone 7 256gb. V něm mám cca 70gb fotek, které se v rámci zálohy nahrávají již od iphone 4 co jsem měl na icloud. Chtěl bych ale i fotky z iPhonu mít dostupné přes icloud.com a synchronizované s budoucím Macem. Obávám se však, že jakmile zapnu knihovnu fotografií na icloudu i na telefonu, tak se mi do telefonu začnou stahovat i fotografie, které jsem měl na macbooku a jelikož chci mít i v telefonu fotky v plné kvalitě, tak by se mi to tam ani nevešlo Můžete mi prosím někdo, kdo používá tuto funkci na obou platformách jak to funguje? Je možnost mít všechny fotky na icloudu, ale do telefonu stahovat pouze fotky co tam patří ( takže bez fotek z macbooku ) a naopak do macbooku stahovat i fotky z telefonu? Moc díky
To si mal v Macu 250 GB fotiek? V tom prípade ak máš zakúpený iCloud priestor tak by nemal byť žiaden problém fotky dostať, celkom nerozumiem čo riešiš, ale fotky v iPhone môžeš jedine optimalizovať a tým ušetríš miesto v iPhone vrámci toho, koľko voľného ti na iPhone zostane, tuším (no niesom si istý) to funguje tak, že pokiaľ máš kopec voľného miesta v iPhone, väčšina fotiek je fyzicky v ňom a držia sa, pokiaľ nepotrebuješ miesto napríklad na nahrávanie 4K videa.
To delené synchronizovanie, ktoré popisuješ v závere neexistuje, jednoducho synchronizuješ a basta, žiadne nastavovanie toho čo chceš alebo nie. Tvoja jediná možnosť by bola vytvoriť viacej knižníc v Photos v Macu, ale to by si každú musel manuálne spúštať a nemal všetky fotky pokope, keď by si otvoril appku, navyše, netuším a bojím sa ako by sa potom správal iPhone.
Na macbooku jsem měl fotky ze zrcadlovky. Na iCloudu si platim 1TB uloziste.
Hold tedy asi necham zapnutou icloud knihovnu pouze na macbooku a smirim se s tim, ze fotky z iphonu nebudu mit synchronizovany. Pokud to tedy chapu spravne, tak by se mi po zapnuti zacali do mobilu synchronizovat i fotky z notasu a to vzhledem k velikosti ( cca 250gb z notasu a aktualne 70gb v mobilu ) neni bez optimalizace mozny a hnedka by doslo misto :)))
Optimalizaci nechci, kdyz je pak clovek nekde na ceste se spatnym signalem, tak neukaze ani fotky. A o nasich super FUP tarifech ani nemluvim!Áno je to tak. Tie fotky by malo ukázať, ale v zníženej kvalite, pokiaľ využívaš optimalizovanie, keď fotku zobrazíš, začne sa sťahovať, ak si mimo signálu alebo si prečerpal dáta, tak je možnosť wifi a ak nieje wifi, tak bohužiaľ, ale ako hovorím, fotky by v telefóne mali byť, len v nižšej kvalite...