Zdravím,
potřeboval bych poradit, jsem začátečník co se týče iPhonů. Rozhodnul jsem se, že budu fotit iPhonem, protože při srovnání kvality fotek z mé trcadlovky Canon 2000D jsou fotky z iPhone minimálně stejné ne-li kvalitnější, druhá věc je, že stejně zrcadlovku netahám sebou třeba po lese nebo při náhodilé procházce narozdíl od mobilu, který mám prakticky stále při sobě. Fotím převážně krajinu, žádné nastavování, už nepoužívám ani stativ, předvolený režim krajina, to je vše. Občas dělám nebo chci dělat večerní fotky.
Naskytla se mně možnost od manželky známého odkoupit iPhone 13 Pro ve výborném stavu, baterie 88%, nepoškozený, úložiště 512 GB, jako nový, za 11tisíc. Ale mám dilema v rozlišení fotoaparátu, které je jen 12mpix, iPhony 15 a výš mají 48mpix, což je docela znát. Rozhoduji se, jestli si nemám radši pořídit klasickou 15tku, ne Pro( na tu nemám), nebo jestli je lepší ta 13tka ve verzi Pro. Fakt už nevím. Pokud by na tohle moje focení, podle případných vašich komentářů, stačila klasická verze, tak nová 13tka je za necelých 13tisíc nová a nad tím bych už opravdu přemýšlel, jestli vzít tu použitou, ale momentálně opravdu nevím, rozhodující budou vaše zkušenosti ohledně těch fotoaparátů v jednotlivých verzích.
Děkuji předem