Zdravím jsem úplný laik a chci si koupit nove mini je tady někdo z okolí Ostravy, Frýdku kdo by mi s tim pomohl to rozjet a nastavit za úplatu samozřejmě, děkuji Pavel
Ahoj,
to opravdu neřeš, pokud nemáš doma jen wifi tak je vše intuitivní. ostatně i ten krok s wifi 100% zvládnete. BTW na netu se nechá najít spousta videí.
Jen je dobré mít kvalitní monitor, aby to nepřišlo vniveč.
Ještě mě napadá - určitě koupit apple klávesnici s touch ID a myš lze jakoukoliv, ale anywhere pro mac je parádní kousek bez konektoru, co zasere zbytečně jeden port.
Měl jsem doma od samsungu :
Samsung UR590 (LU32R590CWPXEN) - fungoval dobře
teď mám i skrze práci s tabulkami na více monitorech
Samsung C49RG90 (LC49RG90SSPXEN) - oboje i s M2 air a Pro M3 pro fungovali přes:USB Hub i-tec USB-C Metal Low Profile 4K Triple Display Docking Station + Power Delivery 85 W (C31FLATDOCKPDPLUS) celkem v pohodě
Takže ber osvědčenou značku, 4K nebo 5K podle toho kolik jich budete používat a ideálně aby měli možnost již thunderbolt / usb-c konektivity než to HDMI, třeba v práci dell P1422HE je dostačující a taky to na kanc. práci stačí, ale na fotky, obecně grafiku bych bral nějaký jiný.
Samozřejmě skrze hry s malou odezvou a DPI na maximum, rozlišení 4K mensí už nebrat.
Monitory jsou držáky, takže se nebát utratit více, vydrží déle než podpora M4 🙂
diky za podrobné info, seriály co stahuju jsou i zazipovane,jde to rozbalit v nějakém programu u apple?
zipovací utilita si poradí s většinou známých formátu, jinak jdou stáhnout izip atd.
Ten monitor by měl stačit, ale na jednom už bych nebyl schopen pracovat, mrkněte na kterých je možnost jako daisy chain jako u dell monitorů, aby jste v budoucnu nebyl překvapen.
BTW mac os stále neumí rozdělení 2 oken ve velkém monitoru, 2 monitory jdou spravovat lépe ale to nemám 100% vyzkoušené.
Obecně si macy rozumí nejlépe s apple monitory, ale dávat za monitor 2x až 3x víc než na mac je nechutné.
kdyz jsem byl v Apple prodejně tak mi nabízeli imac,ze je to vse v jednom,jaky mate nazor na něj?
Měl jsem kdysi 21,5" po x letech jsem měl 27" pak jsem přešel na mac air M2 a imacy bych doporučil, ale ten 24" mi prostě nesedí designově a je malý. Jinak kdyby dělali stále 27" s M procesory bylo by to super
nemuzeme si psat treba pres messenger,nebo whatsapp?bylo by to jednodušší