Zavřít reklamu
  • upgrade/reinstalace macbook pro 2015 Sierra/Monterey #53319

Koupil jsem macbook s poslední verzí Sierry. Vše odhlášeno. Chtěl jsem provést upgrade na Monterey. Šel jsem na to zatím pomocí Zotavení MacOS. Instalace Sierry (Alt-Shift-Cmd-R) končí hláškou "An error occurred while preparing ...." Podle internetových rad jsem vyčistil/vymazal disk, zkusil to znovu, stejné. Zkusil jsem přes terminál opravit čas (po restartu počítače je třeba o 2-3 hodiny posunut). Zkusil jsem jít rovnou na Monterey (Alt-Cmd-R), tam hned na počátku dostávám reakci "the recovery server could not be contacted". I tady jsem pomocí terminálu opravil čas a je to stejné - negativní.
    Netuším, zda mají macbooky (2015) baterii obdobné BIOS baterii u x64 notebooků.
    Zkoušel jsem si udělat instalační USB pomocí TransMacu (nemám po ruce jiný Mac), disk je sice vidět v diskové utilitě, ale jako instalační/bootovací jsem ho nenašel/nespustil. Dokázal by mi někdo poradit, co udělat jinak/lépe, abych instalaci dokončil?

upgrade/reinstalace macbook pro 2015 Sierra/Monterey #53320

Den poté: naštěstí se jednalo pouze o adminské omezení sítě. Na jiné síti proběhla instalace na Monterey v pořádku ...

Odpověď na: upgrade/reinstalace macbook pro 2015 Sierra/Monterey

celý text

.