Ahoj, mám problém při povolování instalace aplikací dětem, tj když si dají, že chtějí instalaci povolit, tak se mi neukáže notifikace, kde bych to mohl povolit, všichni máme ios 16.3, ale nefungovalo to ani u předchozí 16.2. a nefunguje jim, ani když jim to v nastavení povolím, aby si to mohli instalovat bez omezení.
Takže teď , když si chtějí něco nainstalovat, tak to musím obcházet přes díru (to by asi taky nemělo fungovat), že si to nainstaluju sám a pak si to najdou na appstore v rodinných nákupech, kde to jde nainstalovat bez požádání.
Nevíte co s tím?
Zdravím, také to tak pro prcka máme a nutno dodat že schvalování nákupů bylo v předchozích verzích otřesnou zkušeností.
V poslední verzi to zatím funguje,řekněme, v 80% případů. Jinak se prostě na jeho zařízení musíme přihlásit jao opatrovníci (zakladatel Rodiny).Jenom blbej dotaz, jak se přihlásím jako rodič (guardian)?
Děkuji 🙂... řekl bych, že směšujete několik věcí. "Povolení instalace" aplikací na dětské účty vždy fungovalo přes notifikace, kteoru jste defacto povolil, že ten daný dětský účet tu aplikaci "získal" na Store" a následně nainstaloval na dané zařízení. Ano, může tam být zpoždění těch notifikací, a Vy jako správce rodiny prostě musíte tu notifikaci povolit. Pokud to "chodí blbě", tak všechna zařízení odhlašte od Apple účtů, restartujte a poté přihlašte znovu.
Díky, to odhlášení skusím, míchal jsem to dohromady jenom s upozorněním na bezpečnostní díru jak prase, kdy dítě, pokud máte zapnutý family share, si může bez jakýhokoli povolení nainstalovat aplikaci, kterou už má někdo jiný z rodiny nainstalovanou. A pak jsem se ptal kolegy výše, jak jde přihlásit k zařízení jako guardian.