Zavřít reklamu
  • MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #49994

Mám nově starší macbook 2017late s I7 a kvůli manželce jsem na půl HDD dal WIN10 přes bootcamp. OS mám Monterey nejaktuálnější. Potřeboval bych pomoc se dvěma problémama:

1. Bootcamp ve WIN nezobrazuje oba disky a není tedy možnost přepnout do MaC OC, lze pouze restart a pak držet option - naběhne MaC OS
    2. To mě vadí víc, ve WIN10 mi nefungují jakákoli gesta na touchpadu. Ve správci zařízení vše OK a aktuální, v nastavení mám u touchpadu možnost pouze změna citlivosti. Není zde jiná možnost nastavení.

Díky za pomoc

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50007

Divis se ze ti gesta z MacOS nefunguji na WIN? On ma snad WIN ovladace pro touchpad, nebo magic trackpad/mouse? 😉

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50008

Divím. Jedná se i o základní gesta, které na WIN noteboocích fungují a nejedná se o specifikum Maců. Předpokládám, že v bootcamp jsou právě obsaženy všechny potřebné ovladače pro hardware macbooku na kterém přes něj instalují WIN. Apple ani jinak neumí ovladače pro svůj hardware předat ( můj názor neznalce ). Pokud by iOS poskytoval všechny programy co WIN, pak by pro mě logicky WIN nebyly potřeba. Ale realita je jiná, proto se ptám znalejších zde na fóru jestli s touto situací mají nějaké zkušenosti.

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50014

On existuje nejaky WIN notebook s trackpadem z Macu? Ze si cely svet nevsiml 😉

Tak jeste jednou, trackpad z Macbooku neni trackpad na WIN. Takze pokud neni stejny, tak logicky musi mit jine ovladace. A pokud WIN neobsahuje ovladace pro trackpad z macbooku, tak naprosto zcela logicky a jasne nebude pod WIN fungovat tak jako v nativnim systemu kde ty ovladace jsou. Stejne jako clovek na hackintosi musel doinstalovat ovladace WIN trackpadu, protoze v MacOS zadne takove nejsou.

Jako chapu ze nedelas rozdil mezi Fabii a Loganem, mezi BMW a Mercedesem. Mezi Ferrari a Lambem. Vsak je to prece jenom porad auto…

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50015

A neni lepsi vzit 10tis a koupit manzelce nrb s win? Nez takovyhle kompromisni cachry

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50076

Tak po aktualizaci bootcampu která teď vyšla se už ve Win ukazuji oba disky a je možný výběr systému po restartu - tohle tedy už funguje korektně.
    touchpad je možné v omezené míře nastavit také v bootcampu. V nápovědě Win je popsáno, ze u některých HW konfiguraci je nastavení touchpadu omezené. Mám holt smůlu ze můj .mac to nepodporuje.

MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10 #50083

U ktere ze dvou HW konfiguraci touchpadu je nastaveni omezene? Force nebo nonForce touch trackpad? 😀

Odpověď na: MacBook a omezená funkce touch padu ve WIN10

celý text

.