Dobrý den,
dlouhá léta používám MacOS a do nedávna digitální zrcadlovku Nikon. Fotografie z SD karty jsem do počítače stahovala tak, že jsem SD kartu nechala ve fotoaparátu, propojila jej USB kabelem s počítačem, a po zapnutí fotoaparátu se SD karta zobrazila ve Finderu jako externí úložiště, mohla jsem s ní ppracovat stejně, jako s SD diskem.
Tento týden jsem přesedlala na Canon, a fotografie jsem chtěla z foťáku dostat, jak jsem zvyklá, ale ejhle! Ve finderu se mi SD karta připojeného a zapnutého foťáku nezobrazuje, dokonce ji neukazuje ani Disková utilita. Je to stále ta stejná SD karta, jen je v jiném fotoaparátu.
Nutno říct, že na přítelově Windows počítači tento postup funguje, takže problém by něměl být v portech.
Dokonce se mi povedlo fotky naimportovat přes Adobe Lightroom, ten si na SD kartu pro fotky šáhnul. Já bych ale raději pracovala s Finderem, protože Lightroom nerespektuje moji logiku složek.
Máte s tím prosím někdo zkušenost? A mohli byste mi poradit, pokud je to vůbec možné, tak jak SD kartu v připojené digitální zrcadlovce Canon zobrazit ve Finderu jako externí úložiště?
Děkuji!