Zavřít reklamu
  • Zaplněné úložiště #47759

    Dobrý den, u Iphone SE je plné úložiště 16GB. V nastavení úložiště se zobrazuje 4,94 GB velký soubor, který zabírá 30% jeho kapacity. Dá se nějak odmazat? V Itunes to vůbec nic nenabízí.

    Dcera je nešťastná, prakticky nic si do telefonu nemůže instalovat protože je úložiště stále plné.

    Díky

    Zaplněné úložiště #47767

    Tak dceri Petre vysvetli, ze v zivote to funguje vetsinou tak, ze nic neni zadarmo a kdyz clovek neco chce, musi neco obetovat.
    Takze vlezte do nastaveni fotek a zapnete optimalizaci uloziste. Smazte veci, ktere pouzije jednou za pul roku nebo jsou totalni, ale totalni blbosti 😉 A jeste zkontrolujte, pokud mate starsi iOS jestli si telefon nestahl instalacku nejnovejsiho a kazdy den vas “neotravuje” s upradem iOS.

    Zaplněné úložiště #47771

    Díky, dceři zabírá systém 11,5 GB z 15ti využitelných...Což mi připadá strašné.
    Má tam 2,5 GB aplikací, fotek a videí, což mi na dnešní dobu připadá docela málo.
    Naopak 11,5 GB operační systém mi připadá docela dost. Prakticky všechny Iphone pod 32GB musí řešit to samé.

    Zaplněné úložiště #47774

    iOS system nevezme nad 6,5 GB, pak tam je polozka “ostatni” a to je mezipamet. Ta ma od 3GB nahoru, vetcinou kolem 5-7GB. Coz by sedelo v souctu s tou hodnotou 11,5GB
    Podivat se kolik bere Safari a promazat “data stranek”. Optimalizaci uloziste u Fotky budete mit podle vseho zapnute. Pak jeste kouknout jestli tam neni stazeny nejnovejsi OS. A vyhazet nepotrebne veci. Nemusi mit kazdou blbost v telefonu 😉

    Zaplněné úložiště #47775

    Právě to ostatní bere skoro 5 GB a někdy i více, nechápu to, co to je. Nikde v telefonu o tom nejde nic najít, smazat, editovat, pročistit nebo prostě podobně.
    Jinak ostatních věcí tam má málo a skoro nic nezabírají. Já už jsem povypínal a pročistil co jsem mohl 2x. Nejsem úplný telefonní analfabet, na Androidu u mého Samsungu si zedituju a upravím kde co, ale u Iphone ( manželka a obě dcery) se člověk nikam nedostane a prakticky nemá možnost skoro nic ovlivnit.
    Prostě mně to s... Jak může Apple vyrobit něco, čemu sebere většinu paměti operační systém a ještě to úplné korunuje, že pamět nejde rozšířit. Na Icloud si operační systém člověk asi nedá...
    Na infolince Iphone paní trapně mlčí a není mi schopná říct co mám tedy vlastně s nepoužitelným telefonem dělat?
    Po pár minutách vlastně od nívyjde najevo, že telefon je zralý na vyhození.

    Takže výsledek je ten, že to asi hodím z okna.
    Jsem z toho poměrně zklamaný, u čínské srágory za 20 USD bych tento způsob řešení problému a přístup infolinky čekal, ale Iphone jsem dceři koupil, aby jí dlouho fungoval, ne že to po 3 letech vyhodím z důvodu "odstřižení zákazníka od možnosti telefon používat".

    Zaplněné úložiště #47782

    Ale vzdyt to pisu… polozka “Ostatni” je mezipamet a zabira od 3GB nahoru, vetsinou kolem 5-7GB. Tou mezipameti je mysleno to, ze v teto sekci jsou nactene casti ruznych aplikaci, tak aby mohli bezet na pozadi nebo se rychle spousteli.

    Ja nevim cemu se divis. Poridis 16GB, nejlevnejsi variantu a pak si stezujes ze tam neni dostatek mista…
    Neznam zarizeni, ktere by melo “separatni” pameti na system a udavanou hodnotu pameti ciste pro uzivatele. Vzdy je to jen jedna pamet.

    Na Androidu si zedituj co chces aby ti to fungovalo dobre. Uzivatele iP tohle delat nemusi a nepotrebuji.

    Sic mam 32GB varianty, ale ani se starym 5C 16GB jsem nikdy nemel problem. Protoze jsem mel v nem jen to, co pouzivam. Modni zbytecnosti nejsou potreba, stejne tak neni potreba mit na kazdou blbost aplikaci…

    Zaplněné úložiště #47784

    Někdy stačí jen smazat histrorii v Safari - Nastavení/Safari/sjet níž na Smazat historii a data stránek.
    Ačkoli to u iP s 256GB nepotřebuji, tak jsem to jen cvičně zkoušel a uvolnilo to 1,3GB 🙂
    Jinak, a teď nevím, jestli si to dobře pamatuju, se kompletní mezipaměť u starších iP dala smazat podržením hlavního/bočního tlačítka (Power button) dokud nenaběhne vypínací obrazovka, a pak stisknout domovské tlačítko (Home button) pro návrat na hlavní obrazovku. Ale jsou to téměř 3 roky co jsem měl iP7, takže si už nejsem jistý, jestli to takto ještě funguje 😉

    Zaplněné úložiště #47790

    Díky za podněty.
    Píšu to stále dokola, dcera tam žádné blbosti nemá, osobně jsdem jí všechno vyčistil, vymazal všechny historie a vyházel aplikace.
    Má tam pár fotek, videí a pár her, které v součtu zaberou cca 3 GB. Systém i s mezipamětí naopak zabere skoro 12 GB.

    Mně připadá od Apple nefér prodávat telefon s 16GB nerozšířitelnou pamětí, když ví, že systém jim zabere 11 GB.
    Nechat uživateli 5 GB je na dnešní poměry opravdu zoufale málo, obzvlášť když z 16 GB je využitelných asi jen 14,9 GB.
    To je jako by někdo vyráběl auta s nádrží na 50 litrů, ale mohli jste do ní načerpat jen 10 litrů. Asi Vás to taky brzo dopálí, co je to za nesmysl.

    A nechte si prosím připomínky k tomu, že jsem pořídil dceři 16 GB telefon. Kdo mohl při koupi vědět, že OS sežere těch obludných 75% paměti? To jsem měl být jako věštec? Kdybych to věděl, tak asi koupím s větší pamětí.

    Zaplněné úložiště #47797

    Nezlobte se na mě, ale telefon s 16GB úložištěm je model starý řadu let a plně odpovídá tehdejším požadavkům. Ano stále se někde prodává, ale Apple jako takový jej už vážně neprodává alespoň 4 roky. Navíc, současný iOS je o dost jiný než ten, se kterým tyto telefony šly na trh (přestože vypadá pořád stejně, ten iOS), a protože programátoři zparchantěli, je jim správa úložiště fuk. Bohužel.
    Co ještě zkuste je v nastavení přejít do správy úložiště a jak je úplně dole položka "ostatní" nebo jak se to jmenuje, tak to tam najeďte a počkejte tak 15 min. mě se to potom vždycky zmenšilo. Ale možná je to dnes už jinak, iOS už nemám nějaký ten pátek (zlatý Android)a v mém okolí nikdo nemá v iP tak malé úložiště, takže to neřeší. Snad Vám to nějak pomůže.

Odpověď na: Zaplněné úložiště

celý text

.