Ahoj, mám Xs 10,5 měsíce. Před měsícem jsem koukal, ze bylo 92%, před týdnem 90% a včera už 89%. Je to normální? Nebo to mám reklamovat? Baterie moc nevydrží. Jsem na 14.4.1 zapnuté optimalizované nabíjení. Aktualizace na pozadí off, siri vypnuta... coconut nemůžu kouknout, nemám teď mac.
Večer když jsem to psal bylo 89% a baterie 40% nabitá, zapl jsem úsporu a letadlo a šel spát. Telefon jsem nedával na nabijecku, vzbudil jsem se, vypl letadlo, baterie nabitá na 39%, zkontroloval e-mail, sem napsal příspěvek a je 34% nabitá.
V kondici baterie z 89% na 88% i přesto, ze jsem nenabijel a ubylo v noci 1% baterie nabiti z 40% na 39%. Měl jsem za to, ze kondice baterie počítá nabíjecí cykly a podle toho se zobrazuji ty procenta. Teď to ale moc nechápu, ze se přes noc zase kondice snížila i bez nabíjení.Bohužel v tomto je Apple dost striktní ap okud nebude při měření v servisu méně než 80% kapacity baterie, tak záruku neuznají (Na baterie se ze zákona nevztahuje 2 roky záruky) Zkusit to můžeš a uvidíš co ti řeknou, ale upřímně bych nevsázel, že to uznají.
Díky za odpověď. Mám aktivní i pojištění k telefonu, ale to bude k ničemu asi v tomto případě.. Každopádně se baterie začala chovat divné, rychle se vybiji a kondice se snižuje. Pokud to tak půjde dále, tak to možná i stihnu do roka mít 79% 😀
Najdi si tady jak zjistit počet nabíjecích cyklů baterie. Je to celkem snadné a není k tomu třeba speciální nástroj. Budeš třeba překvapen že už je baterie tak opotřebovaná.
Mimochodem oficiální výměna baterie v autorizovaném servise vyjde na 2500 Kč. A vyplatí se to. Mobil je pak jako nový.
Tak jsem zjistil, proč mi baterka letěla dolu. Mohlo za to zapnuté optimalizované nabíjení. Všiml jsem si, ze třeba z 92% to skočilo rovnou na 100%. Možná i ten pokles kapacity je s tímto spojen. Vypl jsem to, nabil jsem na 100%(nabilo se to i rychleji) a baterka drží jako nová! Takže v tuto chvíli nemám problém s procenty, které letely šílené dolu a slabou vydrží. Nevím, zdali je problém v té funkci nebo něčem jiném, ale rozdíl je velký. Doporučuji vyzkoušet těm, kdo má problém s rychlým vybijenim.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.