Zavřít reklamu
  • Úložiště na iPhonu X. #42316

    Ahoj,
    kamarádova dcera má na iPhonu X 64GB plné úložiště (63,5GB). 15 GB zabírají fotky, dalších 15GB je iOS, videa, aplikace, hry atd., ale 31 GB je ve složce/položce "Ostatní" (=další systémová data: mezipaměti, protokoly apod.). Kamarád neví, jak se toho zbavit a uvolnit místo v iPhonu.
    Když jsem to zkusil na svém iPhonu 8 256 GB, tak v "ostatních" jsme měl cca jen 2 GB. Když jsem tuto položku "Ostatní" dále otevřel, byl tam popis, o co se jedná, tj. ty další systémová data a když jsem se vrátil zpět, už položka "Ostatní" nevykazovala žádná data, prostě 0 GB. Předpokládám, že se to automaticky smazalo, zřejmě z důvodu, že jsem v mezipaměti měl něco, co jsem už dlouho nepoužil.
    Ale v tom kamarádově iPhonu X to takhle nezafungovalo, pořád má obsazeno skoro 31 GB.
    Poradí prosím někdo, co s tím? Kromě celé obnovy systému po příslušném zazálohování. Pozavírat aplikace a hry? Pak Restart a znovu najet do "ostatní" a zpět, aby si systém myslel, že ty data už nejsou v mezipaměti potřebná?
    Myslím, že vzhledem k tomu, jak 12 letá dívka iPhone používá (hlavně videa, předpokládám vše v 4K, časté živé vysílání přes Instagram, sledování TikToku atd.) tak vté mezipaměti má spoustu dat právě z toho.

    Díky všem za případnou radu.

    Úložiště na iPhonu X. #42321

    Tady bych to asi viděl na tu reinstalaci a obnovení ze zálohy, když jsem to pár let nazpět provedl s iPhonem 5 16 GB, uvolnilo se mi docela dost místa.
    Ono jde o to, že jednotlivé aplikace můžou uchovávat hodně dat, která už třeba ani nepotřebují. Tímto se vyčistí a zůstanou tam pouze data, která jsou potřebná.

    Úložiště na iPhonu X. #42324

    to jsou nakešované webovky a další nepořádek, doporučuji vymazat mezipaměť safari a pak to chvíli nechte na té stránce nastavení iphone úložiště a ono by se to mělo po chvíli zmenšit.

    Úložiště na iPhonu X. #42346

    OK, díky všem za odpovědi, uzavírám téma. Kamarád to nějak vyřešil (zřejmě přesunem fotek a videí na HD a následným vymazáním z iPhonu).

    Mějte se 🙂

Odpověď na: Úložiště na iPhonu X.

celý text

.