Zdravím, přecházím teď z Windows na macOS, respektive budu obojí používat současně. Pro přenos dat budu používat externí disk a tak by mě zajímalo, jak moc je nutné přeformátovat disk na "apple formát" a jak to bude dál fungovat na W. Díky moc za odpovědi
formatovat nic nemusis, muzes ponechat NTFS, macOS dokaze cist a pokud chces, tak i zapisovat na NTFS
vice se resilo zde : https://www.letemsvetemapplem.eu/forum/viewtopic.php?f=16&t=190
Neformátuj, inak ti nepojde disk na windowse.. ale je rýchlejší keď ja naformátovaný na Apple formát..
Je to jednoduché, pre najlepšiu kompatibilitu a rýchlosť bez obmedzenia stačí naformátovať disk priamo pod OS X v Disk Utility na exFAT. Je to univerzálny file systém, bez obmedzení v zapisovaní objemných dát.
Já používám NTFS a frčí na Mac i W perfektně, rychlost mě určtiě nijak neomezuje. Na Mac jsem akorát pořídil Paragon NTFS.
Pozor na formátovaní na exFat! Musíš tam přidat místo "GUID partition map" "Master Boot Record" aby ti to jelo s Windowsem.
DanielTran15 píše:
Pozor na formátovaní na exFat! Musíš tam přidat místo "GUID partition map" "Master Boot Record" aby ti to jelo s Windowsem.Četl jsem, že pokud vyměním GPM za MBR, nepůjde zálohovat přes Time Machine 😥 ...nějaký tip? Vypadá to, že půjdu do NTFS Paragonu, tam se zálohou nebude problém?