Dobrý den mám iPhone 8 plus. Dnes jsem si prohlédl telefon a zjistil jsem že je fotoaparát iPhonu zamlžený. V iPhonech se vyznám ale tohle jsem nikdy neviděl. Za případnou odpověď děkuji.
Jakým způsobem se fotoaparát zamlžil, jedná se o vlhkost nebo prach, který způsobuje mlhu na fotkách? Mohl by jste to doplnit fotografií?
Mates_ píše:
Jakým způsobem se fotoaparát zamlžil, jedná se o vlhkost nebo prach, který způsobuje mlhu na fotkách? Mohl by jste to doplnil fotografií?Fotoaparát se zamlžil vlhkostí.
iApple píše:
Mates_ píše:
Jakým způsobem se fotoaparát zamlžil, jedná se o vlhkost nebo prach, který způsobuje mlhu na fotkách? Mohl by jste to doplnil fotografií?Fotoaparát se zamlžil vlhkostí.
Co doporučujete?
Protože se do telefonu asi dostala voda, tak bych se rozloučil se zárukou a rozhodoval se mezi dvěma možnostma, kdyby se to řešilo přes nějaký servis, tak bych řekl, že v telefonu je voda a oni se to profesionální cestou pokusí vyřešit. Druhá možnost je se to pokusit řešit doma, to by záviselo na tom jaké máte zkušenosti s opravou těchto zařízení, nejjednodušší možnost domácí opravy je to, že vysunete šuplík pro simku a necháte telefon na suchém místě vypnutý přes týden( ne do rýže a nejsem si jistý, že to je dlouhodobé řešení, sice zmizne vlhkost ve fotoaparátu, ale múže být poškozeno cokoliv v telefonu). Další věc co se dá dělat doma, je to, že telefon otevřete, odpojíte baterku a prakticky ho rozeberete na díly a necháte proschnout, já osobně jsem pár věcí, kterým by to nemělo vadit( nevadí to skoro ničemu) vypral v alkoholu a nechal rozložený telefon celý týden na stole v suché místnosti uschnout. Ani jedna z těch domácích oprav nemusí být stoprocentní, asi největší jistota je ten servis.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.