Ahoj, před necelým rokem (22. 2. 2018) jsem na Alze pořídil nový 27" iMac 5K. Když je imac v režimu spánku, někdy se sám rozsvítí a displej se zbarví do mramorované fialovo-modré barvy, jakoby se všechny barvy v displeji rozlily (obrázek v příloze). Po pohnutí myši se vše zbarví do normálních barev. Co by to mohlo způsobovat? Mohli by to v applu uznat při reklamaci? Díky za vaše odpovědi.
natoč to na video a přilož k reklamaci, rozhodně reklamuj, tohle je rozhodně "divné" a nežádoucí chování
Zdravím, řeším naprosto stejný problém viz. https://macforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=30861 . Dnes jsem iMac předal do záruční opravy (Český servis), tak uvidím.. .
Tak včera mi přišlo avízo o ukončení opravy - řešeno výměnou LCD modulu.
Super! Já zrovna včera odnesl iMac na reklamaci, do 2 týdnů budu mít také řešení, snad tedy stejné jako Hyde99 😀 🙂
iMac mám od středy zpět doma, vše vypadalo OK. Bohužel ne dlouho. Již druhý den při probuzení přes klávesnici znovu modrá obrazovka, která se však za několik vteřin sama “přepnula” do normálního vzhledu. Dnes ráno opět stejný problém jako dříve - samovolné probuzení a modro! Provedená oprava tedy evidentně nic nevyřešila...
To vypadá spíše na problém GPU či jejího ovladače.. :/
Tak mi iMac už přišel z reklamace a vyjádření servisu je, že nic nediagnostikovali a že je vše OK. Tudiž mi vadný iMac poslali zpátky, jsem pěkně naštvaný.
Nemate v iMacu nainstalovany Parallels? Mal som ten isty problem. Po odinstalovani Parallels Desktop (ca.3 mesiace dozadu) je vsetko v poriadku a tato obrazovka sa mi uz nikdy viac neobjavila.
Nemate nainstalovany Parallels Desktop? Mal som ten isty problem (iMac 5K Late 2015 2TB FD) a po odinstalovani Parallels Desktop (3 mesiace dozadu) sa mi uz tato obrazovka nikdy viac neobjavila.
Aktuálně je v něm nová čistá instalace Mojave. Následně pouze přihlášení k iCloud (zprovoznění mailu, fotek, zpráv atd.), nainstalován znovu pouze VLC. Toť vše, žádná další aplikace. A závada je vykazována znovu. Zítra předávám zpět do servisu.
ahoj, mám podobný problém na 4K iMacu 21.5 (2017) s tím rozdílem, že se iMac samovolně probouzí ze spánku, obrazovka nezmodrá, ale svítí - z černé uspané obrazovky se stane světle šedá.. Stávalo se mi to pravidelně xkrát přes noc, probudil se a za 5 minut se sám třeba zase uspal atd.. Každopádně jsem zjistil, že mi to pravděpodobně dělá kvůli tomu, že mám do iMacu zapojený stojánek na apple watch a zároveň mám přes noc na nabíječce zapojené v iMacu i iPhone, poté, co jsem obojí odpojil z iMacu se mi to ještě nestalo, že by se iMac samovolně probudil - aktuálně 2 testovací noci.. Nenabíjíš přes noc iMacem nějaké zařízení?
Do iMacu právě nic připojeno není. Ještě jsem přemýšlel, jestli to není ramkou, kterou jsem si do něj přidal. Mám tam momentálně 2 x 4 GB co tam byly z výroby a přidával jsem 1 x 16 GB Crucial ramku. (https://www.alza.cz/crucial-so-dimm-16gb-ddr4-2400mhz-cl17-dual-ranked-d3988537.htm).
Jinak se mi zatím chyba po vrácení z reklamace znovu neprojevila, tak snad to tak vydrží.