Zdravím, potřeboval bych vědět, jaké máte případně zkušenosti s Bootcampem u Macbooku Air... Co mohu čekat, je skutečně pravda, že hardware Macbooku není odladěný na okna, že při Bootcampu Windows jede větráček pořád na plné otáčky bez ohledu na tom, co dělám, zahřívá se počítač hodně už při otevření webového prohlížeče? 🙄 V OS X téměř o větráku nevím,je neslyšitelný, a počítač teplotně v pohodě, když surfuji, dělám kancelářskou práci nebo koukám ve VLC na filmy a seriály... Počítač je Macbook Air 2015 model s 4GB Ram, s 256GB SSD a tou slabší variantou procesoru, El Capitan. Verze Win, kterou bych bootcampoval, by byla zřejmě Windows 10 Home. Jde mi o hraní starších her, např. Baldurs Gate 2, Gothic, Neverwinter Nights 1, tedy výhradně takovéto staré hry než např. nový Doom... Jinou práci jako stříhání videa atd. dělat nebudu, možná brouzdování po internetu, když se mi nebude chtít přepínat do OS X. Zkoušel jsem hrát tyto přes Wine nebo Playonmac.com v OS X, ale trvalo mi poměrně dlouho to zprovoznit a nebaví mě to moc nastavovat a zkoušet, ne vždy to jelo pěkně, navíc rád hraji s modifikacemi, tak to pro mě není moc řešení . 😥 Co mohu čekat? Vyplatí se na tyto starší hry investovat do pořízení Windows, nebo je Bootcamp dost nepohodlné řešení pro Macbook Air? Moc díky.
Ja bych se toho nebal.
O rizeni otace ventilatoru se staraji drivery (boot camp support software),takze po instalaci windows jen zkontrolovat,ze jsou OK.Na macu Air 2014 mám disk rozdělenej na mac os x a windows 10. Vše funguje bez problému, kromě trackpadu, kterej mi občas blbne, ale na to existují ovladače. Do windows ani nemusíš investovat, ještě pár měsíců budou desítky zdarma. Z microsoft stránek jej můžeš zadarmo stáhnout.
Mám MacBook Pro Mid 2010 a BootCamp jede bez problémů.
Jediné co je, že Wokna jsou náročnější na HW, takže se více hřeje a běží větrák.Nemá to vliv na funkci, otestováno hodinami hraní WoT
snackmc píše:
Nemá to vliv na funkci, otestováno hodinami hraní WoTjeste ze dneska uz mame WoT primo pro macOS 😀 a nemusime do woken :)))
Mám MBA 2015 13" 4 GB RAM a Windows fungoval normálne ako Windows (čiže otravné aktualizácie, zbytočne vyťažené CPU). Ale fungoval dobre. Radšej ho však používam v Parallels. 🙂