Dobrý den všem, Rád bych věděl, jestli je níže popsané pouze u mne, či Skype (Microsoft) podvádí. iOS umožňuje aplikaci zakázat přístup ke kontaktům, které máme uložené ve svém iPhonu / iPadu, což je jeden z mnoha důvodů proč používám iOS a ne "hračku robotka". Protože opravdu nechci se Skypem sdílet všechny své kontakty, které se Skypem nesouvisí, mám tedy v nastavení Skype zakázán přístup ke kontaktům. Domníval jsem se, že pak opravdu Skype nemá právo ani nahlédnout do mých kontaktů, leda že bych to povolil. Bohužel to, alespoň u mne, není pravda a Skype vidí všechny mé kontakty!!! Konkrétně Skype z kontaktu vidí jméno, příjmení, oslovení, přezdívku, pozici ve firmě, jméno firmy a všechna telefonní císla včetně popisů o jaká telefonní čísla se jedná… Skype vidí údaje o kontaktu i v tom případě, že u kontaktu není uvedeno žádné telefonní číslo… Výše uvedené není vidět v kontaktech Skype, ale přes "Volání na telefony" >>> dále pak v levo nahoře ikona telefonního seznamu >>> a už vidíte své kontakty uložené v iOS. Dle mého názoru to není dobře a nejraději bych za to Skype odinstaloval, ale Facetime zatím všichni mí přátelé nemají… Jaká je Vaše zkušenost? Jsou Vaše kontakty také viditelné pro Skype?
To vypadá na zajímavou diskuzi. Nechceš napsat na skype a postnout sem, co ti odepíšou? Mohlo by to být velké boom.
Tak po temer roce konecne Skype funguje jak ma.
Tim myslim, ze pokud nekdo chce zakazat viditelnost kontaktu z iOS opravdu jiz kontakty nejsou pristupne a pouzivaji se pouze Skype kontakty.
Odzkouseno na obou verzich iPhone / iPad s verzi iOS 10.3.1V Kvetnu minuleho roku jsem kontaktoval podporu Skype a i kdyz mne ujistovali, ze se to nezneuziva a ke kontaktum ma pristup pouze uzivatel, kontakty iOS byly pro Skype pristupne bez omezeni, i kdyz bylo v nastaveni iOS zaskrtnuto ze je pristup zakazan.
Tak bohužel musím vše vzít zpět, Skype stále vidí Vaše iOS kontakty i když je máte pro Skype zakázáné.
Postup: Ikona Hovory --> v pravo nahoře ikona číselné klávesnice --> v pravo na konci řádku pro zadání čísla ikona se symbolem #… a jste v kontaktech i když je má Skype mít podle iOS nastavení zakázané…
Co dodat, řekl bych, že je to bezpečnostní díra a ani po téměř roce jej Skype/Microsoft neopravil.
Předevčírem byla uvolněna aktualizace Skype pro iPad.
Ovšem z pohledu kontaktů, se nic nového neudálo, stale stejná situace.