Zdravím, V posledních dnech uvažuji, že bych se chtěl naučit vyvíjet aplikace pro iOS. Nějaký to programování chápu, takže by nemusel být problém se to naučit, ale mám pár dotazů. Je nutné pro to mít macbook? Našel jsem zatím aplikaci Xcode, programuje se to v ní? Je v ní možno programovat pouze na macOS? Nebo jaký jiný nejnovější program? Odpovědi na tyto otázky by mi bohatě stačily. Moc děkuji.
Je nutné mít zařízení od Apple, lze programovat i na jiných platformách ale je to prakticky nepoužitelné.
Ano XCode je aplikace přímo od Apple určena primárně na vývoj na platformy od Apple.
XCode je aktuálně nejnovější a nejaktualizovanéjší.
Zdravím,
Vlastním telefon iPhone 6s 16GB, ale na něm asi psát aplikace nebudu 😀
Takže bude opravdu potřeba si sehnat macbook.
Koukal jsem zatím třeba na macbookarnu, je mi jasné že jsou to nejspíše servisované notebooky.
Avšak který byste mi doporučili do těch cca 20 000 Kč?
Určite by měl mít i5, 8GB ram, stačí i 120GB SSD a určitě možnost do budoucna upgradu.
Moc děkuji za rady
pokud chcete pouze tvořit aplikace pro platformu Apple, stačí Vám MacBook AIR, který koupíte nový se zárukou za 27000,-
Obecně se nové řady MacBooků nedají upgadovat. 8 GB RAM a 128 GB SSD Vám budou stačit.Zdravím,
27K je zbytečně moc a to kvůli tomu, že se jedná o nové zboží. Radši bych si zakoupil nějaké použité.
Ano, budu mít macbook pouze na tvorbu aplikací, nic víc.
Podle mě by stačilo něco takového https://pc.bazos.cz/inzerat/75589129/13-Apple-MacBook-pro-i5-23GHz-Moznost-UPGRADE-ZARUKA.php
Podporu upgradu to určitě nějakou dobu mít ještě bude.
Co vy na to?
Jaký je to rok? 2012?
Co když Vám za 1/2 roku odejde základní deska?
Vyhodíte ho, protože oprava bude nerentabilní.
Použité věci, to je vždycky riziko.Modelová situace, ne že bych Vám to přál, chraň bůh.
Koupíte tento použitý MB za 13000,- a za 1/2 roku Vám odejde zákl. deska.
Koupíte druhý použitý? Asi ne.
Koupíte nový za 27000,-? Asi ano.
Na kolik vás to přijde? Na 40000,-Opravdu jsi mě zaskočil, ale dávám ti za pravdu.
Současný Air stojí 27K, ale Apple na WWDC představí nový macbook Air, který bude výkonnější, tak by mohl současný air s cenou spadnout, tak bych asi počkal do pondělí.
Zdravím,
jestli se chcete naučit vyvíjet aplikace pro iOS zkuste tento jednoduchý online kurz http://bit.ly/_KURZ_vyvoj_iOS_aplikaci. Dozvíte se tam, jaké příslušenství k vývoji potřebujete, seznámíte se systémovými požadavky a dostanete konkrétní video návody na tvorbu aplikace i její následnou publikaci.
Zdravím,
jestli se chcete naučit vyvíjet aplikace pro iOS zkuste tento online kurz >>>bit.ly/_KURZ_vyvoj_iOS_aplikaci. Dozvíte se tam všechno potřebné od potřebného vybavení až po samotný vývoj a publikaci aplikace.