Ahojky, nefunguje mi odemykání MacBooku Pro 2016 (macOS Sierra 10.12.4) pomocí Apple Watch. Po probuzení MacBooku se mi zobrazí zpráva, že se odemyká pomocí Apple Watch, točí se tam několik vteřin kolečko a nakonec se zobrazí klasické okénko na napsání hesla. Mám všechno nastavené jak by mělo být, podle návodu (heslo do MBP, dvoufaktorové ověřování, zapnutou klíčenku a AW jsou propojené s iPhonem). Poradíte prosím?
Handoff aj continuity viacerým po posledných updatoch prestali medzi zariadeniami korektne pracovať, vrátane mne.
Dá sa to nasilu rozchodiť (dočastne) tým, že budeš nútiť zariadenia medzi sebou komunikovať rôznymi spôsobmi, predtým je ideálne vypnúť/ zapnúť handoff na všetkých zariadeniách, reštart + vypneš zapneš hotspot. Postom stačí skúšať otvárať otvorené aplikácie na iných zariadeniach kým sa nechytia... Pravdepodobne sa jedná aj u Apple Watch o tento problém. Blbé, ostáva len počkať na najbližší update...
Tiež mám problém, že mi nejde odomknúť Mac. Akurát mám ten problém, že mi to v nastaveniach na Mach nejde zapnuť. Píše mi, že mac nekomunikuje s apple watch, uistite sa, že máte apple watch odomknuté, zapnuté a na ruke. Pritom všetko som splnil.
Stalo sa to už niekomu?Tak se mi to nakonec povedlo. Stačilo tu volbu vypnout, restartovat Mac a zase zapnout. Nějak nám ten Apple windowsovatí...
Jestli to ještě nemůže někdo zprovoznit,musíte změnit heslo Klíče v .Mac a následně to samé heslo změnit i v přístupu k Mac. Restar a bude to běhat.
Můžu se zeptat jaký Klíč myslíte? Vůbec nevím o jaký klíč se jedná. Mě se vůbec neukazuje možnost "Povolit odemykání Mac pomocí Apple Watch". Všechno je nastavené podle návodu. Na podpoře mě nebyli schopní poradit.
Ironside píše:
Jestli to ještě nemůže někdo zprovoznit,musíte změnit heslo Klíče v .Mac a následně to samé heslo změnit i v přístupu k Mac. Restar a bude to běhat.