Zdravím, před 3 týdny jsem reklamoval svůj iPhone 6 v iStyle z důvodu velice nepříjemného cvakání homebuttonu. Reklamace byla uznána a iPhone vyměněn za nový... Po 5 dnech používání mi znovu začalo cvakat homebutton a dokonce i všechny zbívající hardware tlačítka, která až cinkají, jsou uvolněná. Jelikož ve čtvrtek odlétám do USA nějak jsem to neřešil, protože by mi nový dát nestihli. Dá se iPhone kupovaný v ČR reklamovat i v USA ? Děkuji
Pokud je v prvním roce záruky tak ano, první rok totiž platí mezinárodní záruka a můžeš reklamovat kdekoli, ve druhém ruce od koupě pak už jen v ČR, protože například v USA vůbec druhý rok záruky nemají.
Ještě takový dotázek k tomu všemu. Měl jsem v ruce 5 černých iP 6 a ani jeden necvakal vše bylo perfektní, pak 5 bílých a 4 z nich cvakalo včetně toho mého bílého. Možná je to jen náhoda, nicméně novou barvu mi asi při výměně telefonu dát nemohou že ? 🙁
Ahoj Danejs,
co sa tyka servisu tak zariadenie mozes reklamovat v akomkolvek ARS po celom svete v ramci jednorocnej zaruky. Ako spomenul SanduQi tak Slovensko a Ceska republika maju dvojrocnu zaruku, ktora nie je inde vo svete bezna.
Pokial si obdrzal nahradne zariadenie tak tento telefon bude pokracovat v zaruke tvojho prveho zariadenia ak bola zaruka dlhsia ako 90 dni, ak bola zvysna zaruka kratsia ako 90dni tak tvoj nahradny telefon ziska 90dnovu zaruku.Pri reklamacii nie je mozne akokolvek ziskat ine zariadenie - kapacita, farba, model.
S tym cvakanim mam tiez problém, biely iphone 6..nechapem tomu, vsetky čierne iphony s tym nemajú absolútne problém, navyše ten môj home button je ako keby zatlaceny trochu dovnútra..už raz na reklamacii bol pretože mi pukal kryt, nepocul som druhu stranu keď som volal a aj kvoli home buttonu, dali mi nový kus a zase to puka..asi to treba slahnut na reklamacku zase 😀
Ahoj.
Měl bych takovou otázku.... Kdybych si iphone koupil například v alze, tak pokud bych musel na reklamaci, mohu jít i do iStylu?
Uznaly by mi reklamaci ale jen 12 měsíců, pak bych musel chodit do alzy, například, ano?
DěkujiPřesně tak jak to píšeš to je.
První rok s tim můžeš jít např. do tvého zmiňovaného iStylu. Po roce můžeš už jen tam, kde si ho kupoval.Očividně s tím mají stříbrné + bílé varianty problém. Nevím jak u 6s, ale manželka má růžový a nic podobného ji netrápí.
Pokud nehodláš v USA zůstat na delší dobu, tak bych to tam nereklamoval - podle mého názoru by se to zbytečně zkomplikovalo a těch pár dní či týdnů se s tím dá přežít. V případě 3.stejné či 4.různé reklamace můžeš odstoupit od kupní smlouvy a potom si vzít buď černou variantu, nebo 6s či na podzim 7. Takhle když budeš mít 1.reklamaci v ČR, 2. v USA a 3. bůh ví kde, tak by to nějaký špekulant mohl otočit proti tobě a nevyjít ti vstříc v případě toho odstoupení.
Obzvláště zaměstnanci českého Applu na mě působí jako partička lidí, kteří se tam dostali ne díky svým schopnostem + vědomostem, ale především díky svým známým. Když jsem měl smůlu na vadný kus, který se mi v chladnějším počasí samovolně vypínal (tj.cca 30minutová procházka v rámci průměrných prosincových teplot), tak mi nějaký "Jouda" na lince tech.podpory sdělil, že iPhone je navržen pro použití v teplotách od 0 do 35°C a více se se mnou nebavil..
Přesně tak. Většina iStyle "expertů" ti neřeknou nic jiného než: A zkoušel jste to vypnout a zapnout? Aneb pokud nepomůže restore, nemá to cenu.
Ja mám strieborný iphon 6 achcem sa spýtať či má homebutton pri stlačení vydávať nejaké zvuky .mne cvakaju všetky tlačidla a hlavne to na tichý režim je aj voľne celé sa hýbe je to dôvod na reklamáciu ?
Nepočúvaj rady že máš čakať.. v USA sa rezervuješ do Apple store kľudne cez internet na danú hodinu, dojdeš ku genius stolu, ukážem im vadu a na mieste Ti dajú nový kus (opravovaný).. 2-3 minuty a si vyriešený.. na Slovensku budeš čakať týždeň kým to odošlú v utorok do USA a na další týždeň Ti to v utorok prijde..
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.