Zavřít reklamu

iOS 9Před více než týdnem vydal Apple pro všechny uživatele novou verzi systému s označením iOS 9.1 a právě v závislosti na tom přestala dnes společnost podepisovat starší iOS 9.0.2, což zabraňuje se na tuto verzi systému vrátit z nejnovější iOS 9.1. Pro Apple je to zcela běžná rutina, kterou udělá po každém vydání nové verze systému, ale někteří uživatelé ji nenesou zrovna kladně a rádi by se třeba vrátili na starší verzi systému, kde jim jejich jablečné zařízení fungovalo spolehlivěji.

Apple nepodporuje starší verze zejména z toho důvodu, že obsahuje bezpečnostní chyby, které jsou v nové verzi opraveny. Tentokrát ale Apple opravil i ty chyby, které umožňovaly jailbreaknout iPhone, a tak nejnovější iOS 9.1 jailbreaknout už nelze. Pokud jste plánovali si udělat jailbreak, který byl během včerejška vydaný také na Mac, tak musíte mít nainstalovaný iOS 9 – iOS 9.0.2, ale vrátit zpět na starý systém se už bohužel od dneška nemůžete, tudíž v současné době neexistuje žádný způsob si jailbreaknout zařízení s iOS 9.1.

Nová verze přinesla především 184 nových emotikonů, opravu několika bezpečnostních chyb a také některé chyby způsobující pády aplikací a podobně. Vylepšení se také dočkaly Live Photos na iPhonu 6s. Apple v současné době už testuje iOS 9.2, který si mohou stáhnout registrovaní vývojáři a od včerejšího večera také veřejní testeři.

iOS 9 iPhone iPad

 

Dnes nejčtenější

.