Zavřít reklamu

Předvolby systému - iconUrčitě na svém Macu máte aplikace, které používáte prakticky každý den a téměř nikdy je nevypínáte. Příkladem může být aplikace Mail či jiná podobná utilitka, která dodává vašemu jablečnému systému OS X nějakou tu funkci navíc, bez které byste se neobešli. U aplikací třetích stran obvykle bývá ve výchozím nastavení přidaná funkce, která zajistí, že se aplikace automaticky zapne v momentě, kdy se na Macu přihlásíte ke svému účtu.

Jenže například u aplikace Mail musíte vždy myslet na to, abyste ji při přihlášení k Macu opět zapli. Samozřejmě, že Mac většina uživatelů nerestartuje nebo nevypíná, tudíž máte aplikace zapnuté stále, ale například v momentě, kdy máte více účtu a k počítači přistupuje více uživatelů, začínáte většinou při přihlášení jak na právě zapnutém počítači, a tak je nutné vše opět zapnout. V tom se vám může stát, že zapomenete zapnout aplikaci Mail a už vám nechodí nová pošta a ani nejste upozorňováni na nové e-maily.

Existují hned dva způsoby, jak nastavit programy, které se mají při přihlášení automaticky zapnout. Tím jednodušším je, že pokud máte zvolený program spuštění a vidíte ikonu v docku, tak na ni stačí pravým tlačítkem myši (nebo dvěma prsty na trackpadu) kliknout a z nabídky zvolit Volby –> Otevřít při přihlášení.

OS X programy

Druhý způsob je o něco efektivnější, jelikož zde můžete nastavit i aplikaci, kterou nemáte v Docku nebo právě spuštěnou a navíc můžete nastavit i aplikace pro jiný účet, samozřejmě jen v případě, že jste správce. Jděte tedy do Předvoleb Systému –> Uživatelé a skupiny –> Vlevo zvolte uživatele –> Nahoře klikněte na Přihlášení. Zde můžete pomocí „+“ dole přidávat aplikace, které chcete. Samozřejmě, že lze postupovat i opačným směrem a pokud chcete nějakým aplikacím zakázat, aby se nespouštěli při přihlášení, pak je odeberete pomocí „„.

OS X programy 2

Dnes nejčtenější

.