Zavřít reklamu

Spekulace ohledně vydání první majoritní aktualizace operačního systému iOS 18 jsou nyní potvrzeny samotným Applem. Poté, co se v předešlých týdnech začalo čím dál tím hlasitěji hovořit o týdnu od 28. října do 1. listopadu, totiž tento termín vydání iOS 18.1 a dalších nových verzí OS potvrdil i sám kalifornský gigant skrze zahraniční média. 

Ačkoliv bohužel neznáme přesný den, kdy se tak stane, vzhledem k tomu, že má Apple na pátek 1. listopadu naplánován start prodejů nových iPadů mini 7, u kterých chce coby hlavní prodejní argument používat Apple Intelligence, jež bude součástí právě iOS/iPadOS 18.1, je jasné, že musí systémy vyjít mezi pondělím a čtvrtkem. Majoritní verze systémů pak Apple zpravidla vydává hned v pondělí, aby je mohl případně v nadcházejících dnech opravit skrze menší patch. V tomto případě je pak pro něj bezproblémové vydání s ohledem na blížící se start prodejů iPadů mini 7 ještě důležitější. Právě z tohoto důvodu proto očekáváme, že k vydání iOS 18.1 dojde v pondělí 28. října večer. 

Hlavní novinkou tohoto systému budou první funkce z AI systému Apple Intelligence. Háček je však v tom, že ty nepodporují češtinu a nebudou tedy ani dostupné v České republice, stejně jako ve zbytku Evropské unie. Zde se naopak dočkáme otevření NFC čipů pro platební metody třetích stran, drobné změny ovládacího centra či nasazení nových funkcí pro monitoring zdraví sluchu, které nabídnou AirPods Pro 2. generace. 

Dnes nejčtenější

.