Zavřít reklamu

Apple dnes odhalil novou generaci iPadu mini, který je vybaven vylepšeným čipem A17 Pro – stejným, jaký najdeme v iPhonu 15 Pro. Tento nový čip umožňuje iPadu mini podporovat všechny funkce Apple Intelligence. Kromě toho je nyní kompatibilní s Apple Pencil Pro.

Nový iPad mini začíná na ceně 499 dolarů s úložištěm 128 GB, což je dvojnásobek kapacity oproti předchozí generaci za stejnou cenu. Zákazníci si ho mohou objednat již nyní, přičemž dodávky začnou od 23. října.

Čip A17 Pro je až o 30 % rychlejší než jeho předchůdce, čip A15 Bionic, a nový grafický procesor přináší až 25% zvýšení výkonu. Díky A17 Pro také port USB-C podporuje maximální rychlost USB 3 (10 Gb/s). Novinkou je rovněž podpora Wi-Fi 6E pro rychlejší domácí připojení.

Co se designu týče, nový iPad mini vypadá téměř stejně jako předchozí model, ale přichází s novými barvami, včetně modré a fialové. Novým prvkem je magnetická oblast na boku tabletu pro bezdrátové nabíjení a spárování Apple Pencil Pro. iPad mini je rovněž kompatibilní s Apple Pencil (USB-C) přes kabelové připojení.

Nový iPad mini bude dodáván se systémem iPadOS 18, avšak bez funkcí Apple Intelligence, které budou dostupné až s aktualizací na iOS 18.1, plánovanou na konec října. Tento model je dostupný v konfiguracích s Wi-Fi i mobilním připojením. Úložiště lze nakonfigurovat až na 512 GB. Novinka se prodává ode dnešního dne s tím, že na pulty obchodů vstoupí od středy 23. října. Cena je nastavena v základu u WiFi modelu na 15 490 Kč, u Cellular verze pak na 19 990 Kč.

Dnes nejčtenější

.