Zavřít reklamu

Společnost Apple v roce 2023 tajně uspořádala konferenci pro policejní složky z celého světa, aby jim pomohla lépe využívat Apple produkty pro policejní práci, a to včetně sledování.

Technologický gigant Apple uspořádal v říjnu roku 2023 v Apple Parku tajnou konferenci nazvanou „Global Police Summit“. Tato konference se konala před Mezinárodní konferencí šéfů policie a zúčastnilo se jí na pět desítek zaměstnanců policejních oddělení ze sedmi zemí. Na konferenci si policejní oddělení mezi sebou vzájemně sdílela své úspěchy, inovace a získané zkušenosti. Současně zde také inženýři společnosti Apple představili produkty a funkce, které jsou pro vymáhání práva přínosné, jako například funkce CarPlay, detekce autonehody, nouzové SOS prostřednictvím satelitu, Vision Pro a další. Šéf informačních technologií LAPD John McMahon prohlásil, že se jednalo o jednu z nejužitečnějších konferencí, které se zúčastnil. Policejní oddělení z Nového Zélandu například v rámci konference sdílelo zkušenosti s vytvářením aplikace pro ukládání a přístup k policejním datům připojeným k Národní databázi zpravodajských informací.

apple park doors

Ačkoli Apple odmítl odemknout iPhony na žádost vymáhání práva a vedl veřejné boje za to, aby se vyhnul přidání zadních dveří do svých produktů, reaguje na některé právní požadavky vlád a vymáhání práva. Analytik Electronic Frontier Foundation Matthew Guariglia řekl, že Apple udržuje schůze a konference o produktech v tajnosti, protože si je vědom toho, že nejsou v souladu s jeho proklamovaným zastáváním soukromí jedince. „Chtějí získat pověst, že chrání data uživatelů a budou tak činit na úkor svého vztahu s vymáháním práva a zároveň si uvědomují, že vytváření technologií pro vymáhání práva je multimiliardový průmysl,“ řekl.

Gary Oldham, který do srpna tohoto roku dohlížel na celosvětovou strategii Apple pro veřejnou bezpečnost a záchranné služby, hovořil s magazínem Forbes a uvedl, že pracoval na růstu podílu Apple na trhu veřejné bezpečnosti na několika cílových trzích po celém světě. Konkrétně se jednalo o spolupráci s policejními odděleními v Kalifornii za účelem „prohloubení používání technologií společnosti Apple“. V současné době několik policejních oddělení v Kalifornii testuje používání Vision Pro pro práci v oblasti dohledu. V Západní Austrálii policejní používají policejní jednotiky Siri prostřednictvím CarPlay k přístupu k policejním datům a k zasílání aktualizací o incidentech.

Dnes nejčtenější

.