Zavřít reklamu

Světem stále ještě hýbou údajné úniky MacBooku M4 – nyní to dokonce vypadá, že je dosud oficiálně nevydaný laptop z dílny společnosti Apple dokonce na prodej. Kromě tohoto skandálu bude v dnešním souhrnu řeč o AirTagu druhé generace nebo třeba o tom, kdy by měl spatřit světlo světa Mac Studio s čipem M4.

Prodává se MacBook M4?

V souvislosti s nejnovější bezprecendentním únikem se údajně na Avito, populárním ruském inzertním wbeu, objevil dosud nepředstavený MacBook Pro M4 od společnosti Apple. Objevení inzerátu předcházelo několik videí z ruských youtubových kanálů, na kterých se ukázal údajný MacBook s čipem M4. Inzerát údajně nabízel 14″ MacBook Pro s čipem M4. Zařízení bylo údajně nakonfigurováno s 16 GB RAM a 512 GB úložiště a bylo nabízeno v nové Space Black povrchové úpravě – barvě v současnosti exkluzivní pro modely M3 Pro a M3 Max MacBook Pro. Požadovaná cena se údajně pohybovala kolem 720 000 rublů (přibližně 7 500 USD), což je výrazně vyšší částka, než za jakou se prodávají současné modely MacBook Pro. Je pozoruhodné, že se zdá, že na prodej bylo nabízeno několik hned několik kusů dosud nevydaného MacBooku Pro. Veškeré inzeráty byly nicméně již odstraněny. Nejnovější únik v podobě zmíněného inzerátu přichází v návaznosti na videa, sdílená o uplynulém víkendu ruskými YouTube kanály. Ačkoli pravost těchto úniků zůstává nepotvrzená, odpovídají nedávným zvěstem o plánech společnosti Apple pro svou řadu Mac. Mark Gurman z agentury Bloomberg naznačil, že společnost Apple může představit Macy s čipem M4 již na konci října s potenciálním datem vydání 1. listopadu.

Co můžeme čekat od AirTagu druhé generace?

Společnost Apple představila AirTag v dubnu 2021, takže je nyní tři a půl roku starý. Ačkoli od té doby AirTag neobdržel žádné hardwarové aktualizace, podle nedávné zprávy je ve vývoji nová generace tohoto populárního lokátoru. Podle Marka Gurmana ze společnosti Bloomberg by Apple mohl nový AirTag představit již v první polovině roku 2025. Gurman ve svém nedávném newsletteru Power On mimo jiné uvedl, že v první polovině roku 2025 bychom se mohli dočkat také 13″ a 15″ MacBooku Air s čipem M4, přepracovaného iPhonu SE, nové Magic Keyboard a dalších novinek. V říjnu 2023 analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že hromadná výroba AirTagu druhé generace byla odložena ze čtvrtého čtvrtletí roku 2024 na blíže neurčené období v roce 2025, ale neuvedl důvod této zjevné změny plánů. Kuo a Gurman jsou tedy ve shodě ohledně toho, že nový AirTag přijde příští rok. Gurman dříve uvedl, že nový AirTag bude vybaven vylepšeným čipem se zlepšeným sledováním polohy, Kuo mluví dokonce o možné integraci s headsetem Vision Pro.

Dnes nejčtenější

.