Zavřít reklamu

O blížícím se příchodu nové generace iPhonu SE už není takřka pochyb. Předpovídá jej totiž čím dál tím víc zdrojů, přičemž před pár hodinami dokonce Applu unikly další poměrně detailní informace, které tuto dlouho očekávanou novinku poodhalují. S jejich zveřejněním přišel jako první portál 9to5mac a pokud se jeho zdroje pocházející podle všeho přímo z Applu nepletou, začíná se iPhone SE 4 profilovat opravdu zajímavě. 

Zdroje výše zmíněného portálu přišly před pár hodinami konkrétně s tím, že Apple u iPhone SE 4 počítá s nasazením čipu A18 z iPhonů 16 spolu s 8GB RAM kvůli podpoře Apple Intelligence. Co je však mnohem zajímavější, telefon má jako vůbec první Apple produkt nabídnout vlastní modem z dílny Applu pro bezdrátovou komunikaci. Ten má nabízet konkrétně podporu 5G, WiFi, Bluetooth a GPS. Zdá se tedy, že letitý vývoj 5G modemu Applu se konečně dobral ke svému konci a nyní konečně svět chápe, proč se do něj společnost vůbec pustila. Pokud v něm totiž zkombinuje vícero funkcí, ve výsledku si tím zajistí určité uvolnění místa v útrobách telefonu a tedy si tím otevře možnost například zvětšit baterii a tak podobně. 

Kódové označení tohoto bezdrátového komunikačního modemu je Centauri a poměrně zajímavé je, že o něčem podobném hovořil již na začátku letošního roku i reportér Mark Gurman z Bloombergu. Tehdy však s tím, že není zcela jasné, kdy či zda vůbec Apple tohle řešení nasadí. Zdá se ale, že se mu nyní s vývojem zadařilo a nasazení se chystá co nevidět. Snad tedy bude stát tato novinka skutečně za to. 

Dnes nejčtenější

.