Zavřít reklamu

Společnost Apple vydala dnes v noci aktualizaci iOS 18.0.1 a iPadOS 18.0.1, která kromě několika významných oprav chyb a zlepšení výkonu také obsahuje dvě důležité bezpečnostní opravy. Apple uvádí, že aktualizace zahrnují opravu pro přístup k mikrofonu na iPhone 16 a opravu pro přístup k aplikaci Hesla na všech podporovaných modelech iPhone a iPad.

Společnost Apple v souvislosti se zmíněnou aktualizací svého operačního systému uvádí, že iOS 18.0.1 mimo jiné také opravuje chybu, v jejímž rámci hlasové zprávy v příslušné nativní aplikaci mohly nahrávat „několik sekund zvuku“ ještě dříve, než se v Dynamic Islandu a Ovládacím centru aktivovala zelená indikace zapnutého mikrofonu. Tato chyba se týkala pouze modelů iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

Co přináší iOS 18.0.1

Operační systém iOS 18.0.1 podle společnosti Apple přináší následující vylepšení a opravy chyb:

Hlasové zprávy ve Zprávách

  • Dopad: Hlasové zprávy ve Zprávách mohou být schopny zachytit několik sekund zvuku předtím, než se aktivuje indikátor mikrofonu
  • Popis: Tento problém byl vyřešen vylepšenými kontrolami.

Apple říká, že iOS 18.0.1 a iPadOS 18.0.1 řeší také bezpečnostní problém, kdy funkce VoiceOver mohla nahlas přečíst uživatelská uložená hesla.

Hesla

  • Dopad: Uživatelská uložená hesla mohou být nahlas přečtena funkcí VoiceOver
  • Popis: Logický problém byl vyřešen vylepšenou validací.

iOS 18.0.1 a iPadOS 18.0.1 jsou nyní k dispozici ke stažení. Můžete je nainstalovat tak, že přejdete do aplikace Nastavení, vyberete Obecné a poté vyberete Aktualizace softwaru. Nové aktualizace softwaru jsou k dispozici také pro Mac, Vision Pro a Apple Watch

Dnes nejčtenější

.