Zavřít reklamu

Zdá se, že zprávy o tom, že je poptávka po iPhonech 16 (Pro) meziročně nižší než tomu bylo v případě iPhonů 15 (Pro), nelhaly. Spolehliví analytici z Barclays totiž před pár hodinami své klienty informovali o tom, že Apple podle zjištění jejich zdrojů snížil výrobu komponentů pro iPhony 16 (Pro) u jednoho ze svých klíčových dodavatelů o 3 miliony jednotek. Děje se tak přitom pouhé dva týdny poté, co se začaly nové iPhony 16 prodávat, což je nezvykle brzy. 

Podle Barclays je poměrně pravděpodobné, že se naplní předešlé prognózy jiných analytiků ohledně 15 a až 20% meziročního poklesu prodejů, přičemž oni sami se přiklání spíše k nižší hranici – tedy patnácti procentům. Dodávají však, že propad nebude zřejmě ve finančních výsledcích Applu za Q3 takřka vidět, jelikož se iPhony 16 (Pro) prodávaly v porovnání s iPhony 15 (Pro) o dva dny déle, protože vstoupily o něco dříve do prodeje. V prosincovém čtvrtletí už ale bude prodejní propad zřejmě docela citelný, což se však ve výsledku oficiálně dozvíme stejně až na začátku příštího roku, kdy Apple přijde s oznámením finančních výsledků. 

Důvody menšího zájmu o iPhony jsou pak dle Barclays poměrně jednoduché. Jedná se konkrétně o kombinaci postupného zavádění Apple Intelligence, jeho omezené či nulové funkčnosti mimo USA a nedostatek hardwarových upgradů a tedy i rozdílnosti oproti předešlým řadám iPhonů. Apple tedy zřejmě příliš veselé časy nečekají. 

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) lze zakoupit zde

iPhone 16 (Pro) je nejvýhodnější u Mobil Pohotovosti, kde k němu dostanete 3letou záruku zcela zdarma a pořídíte ho na splátky bez jakéhokoli navýšení.

Dnes nejčtenější

.