Zavřít reklamu

Hurikán Helene, který se nedávno prohnal nad částí území Spojených států, způsobil obrovské škody a hned v několika oblastech měl na svědomí dokonce více než stovku životů. Tisíce lidí se vinou hurikánu ocitly bez elektřiny na také bez životně důležitého mobilního signálu. Právě v důsledku zmíněného hurikánu se ale kromě jiného také objevily zprávy o klíčové funkci iOS 18, která se stala záchranným lanem pro přeživší.

Spolu s příchodem operačního systému iOS 18 společnost Apple mimo jiné zavedla také funkci SOS zpráv, zasílaných přes satelit. Tento typ odesílání specifických textových zpráv je určen právě pro situace, kdy daný uživatel nemá z jakéhokoliv důvodu přístup ke klasické mobilní síti. Nyní se napříč sociálními sítěmi začaly objevovat zprávy, které jasně svědčí o tom, že v případě hurikánu Helene přišla funkce satelitních zpráv jako na zavolanou. Zákazníci operátora Verizon a dalších, kteří vlivem ničivého hurikánu zaznamenali rozsáhlý výpadek služby, si nyní na sociální síti X chválí satelitní zprávy.

„V časech, jako jsou tyto, se jedná o opravdu užitečnou utilitu,“ píše uživatel s přezdívkou Xen. „Nikdy jsem se necítil tak vděčný za to, že jsem majitelem iPhonu,“ svěřuje se na X Matt Van Swol, který podle svých vlastních slov neztratil spojení s okolním světem právě díky satelitním zprávám v iOS 18. Zprávy přes satelit jsou skutečně funkcí, která může zachránit životy, a pravděpodobně se tak již stalo. Různé zdravotní funkce společnosti Apple se osvědčily díky nespočtu příběhů, které zachránily život, ale přístup k satelitním zprávám je další klíčovou oblastí, na kterou mají nové funkce společnosti Apple velký vliv.

Dnes nejčtenější

.