Zavřít reklamu

Chytré domácnosti se těší mezi lidmi čím dál větší oblibě. Není se čemu divit – lze do nich zařadit čím dál větší počet příslušenství, které lze programovat, automatizovat, ovládat na dálku a vzájemně propojovat. Majitelé Apple zařízení navíc mají možnost využívat pro správu své chytré domácnosti nativní aplikaci Domácnost, díky které mohou všechna kompatibilní zařízení ovládat najednou. S příchodem podzimu a časnějšího stmívání si spousta lidí začíná pořizovat chytré osvětlení. Jak s ním začít?

Nativní aplikace Domácnost nabízí intuitivní prostředí pro ovládání chytrých světel kompatibilních s HomeKitem. Ať už máte jednoduché žárovky měnící jas, nebo sofistikované systémy s RGB LED pásky, aplikace vám umožní snadno a rychle upravit osvětlení podle vašich preferencí. Můžete vytvořit různé scény, které budou simulovat různé situace, jako je čtení, sledování filmu nebo večeře. Dále můžete nastavit časovače, aby se světla automaticky zapnula nebo vypnula v určitou dobu, a dokonce je ovládat hlasem pomocí Siri.

Přidání světel do Domácnosti

Než se pustíte do ovládání chytrých světel v aplikaci Domácnost, je nezbytné svá zařízení nejprve přidat. Proces párování se může mírně lišit v závislosti na konkrétním výrobci a modelu, ale obecně se jedná o jednoduchý postup, který je podrobně popsán v uživatelské příručce k zařízení. Některá zařízení disponují na svých baleních QR kódem, který můžete naskenovat a párování proběhne výrazně rychleji. Po úspěšném spárování zařaďte každé zařízení do příslušné místnosti a pojmenujte ho tak, abyste je snadno identifikovali. Pro pokročilejší funkce, jako je vzdálené ovládání nebo automatizace, doporučujeme nastavit Apple HomePod mini nebo jiné kompatibilní zařízení jako domácí centrum. Tento hub slouží jako centrální jednotka pro vaši chytrou domácnost a zajišťuje spolehlivou komunikaci mezi všemi vašimi zařízeními. Nezapomeňte pravidelně aktualizovat firmware svých zařízení, abyste měli přístup k nejnovějším funkcím a opravám chyb.

Jak zapínat a vypínat chytré žárovky v aplikaci Domácnost

Chcete-li rychle zapnout nebo vypnout své chytré světlo, stačí v aplikaci Domácnost klepnout na jeho ikonku. Světlo se okamžitě přepne do opačného stavu.

Další možnosti ovládání:

  • Dlouhý stisk: Dlouhým stiskem na ikonku světla zobrazíte podrobnější informace o zařízení, jako je aktuální stav, jas nebo barva. Můžete zde také vytvořit nové scény nebo upravit nastavení.
  • Stmívání a změna barvy: Mnoho chytrých světel umožňuje změnu jasu a dokonce i barvy. Chcete-li upravit jas, stačí klepnout na název místnosti, ve které se světlo nachází, a poté posunout jezdec jasu. Pro změnu barvy je postup podobný, ale místo posuvníku se zobrazí barevná paleta nebo jiné ovládací prvky.
  • Adaptivní osvětlení: Pokud máte Apple TV nebo HomePod, můžete využít funkci adaptivního osvětlení. Tato funkce automaticky upravuje teplotu světla během dne, aby simulovala přirozené sluneční světlo.
  • Ovládání hlasem: Pomocí Siri můžete ovládat svá světla hlasovými příkazy.

Ovládání chytrých světel prostřednictvím aplikace Domácnost otevírá nové možnosti pro personalizaci a automatizaci vašeho domova. Ať už hledáte pohodlí, úsporu energie nebo chcete jednoduše vylepšit atmosféru v jednotlivých místnostech, aplikace Domácnost vám poskytuje všechny nástroje, které potřebujete.

Chytré osvětlení a další vychytávky nejen pro smart home zakoupíte například zde – až do neděle se slevou 12 %.

Dnes nejčtenější

.