Zavřít reklamu

Vášniví (a majetní) sběratelé Apple artefaktů se mohou těšit na novou aukci. Tentokrát je na řadě šek a kazeta podepsané Stevem Jobsem. Pokud tedy milujete Apple, Steva Jobse a vše, co je s ním spojené, můžete v této aukci zkusit štěstí.

Úvod: Online aukční platforma RR Auction’s Remarkable Rarities opět nabízí fanouškům Apple jedinečnou příležitost získat historické artefakty. Tentokrát se jedná o šek a kazetu podepsané legendárním Stevem Jobsem.

Šek podepsaný Stevem Jobsem

Prvním kouskem je ručně psaný šek ze dne 16. července 1976, podepsaný Stevem Jobsem. Šek byl vystaven na jméno Elmar Electronics a je vystaven na částku ve výši 10,52 dolarů. Tento šek je jedním z mnoha, které Apple v raných letech vystavil pro místní dodavatele elektroniky. V prosinci 2023 byl na aukci prodán jiný šek podepsaný Jobsem za 46 063 dolarů. Aukční síň RR Auctions odhaduje, že nový šek může dosáhnout ceny alespoň 25 000 dolarů, ale k 14. září se nejvyšší nabídka pohybuje kolem 12 650 dolarů.

Kazeta podepsaná Stevem Jobsem

Druhým kouskem je kazeta, podepsaná Stevem Jobsem. Tato kazeta byla v raných dobách používána jako způsob ukládání a načítání dat s počítačem Apple II. Jedná se o první známý příklad kazety s Jobsovým podpisem. Aktuálně se nejvyšší nabídka na podepsanou kazetu pohybuje kolem 2 383 dolarů. Aukční síť odhaduje, že může dosáhnout ceny alespoň 10 000 dolarů. „Kazetové“ rozhraní, navržené Stevem Wozniakem, představovalo ve své době významný pokrok ve výpočetní technice. Bylo čtyřikrát rychlejší při ukládání nebo načítání dat než konkurenční systémy a zároveň levnější.

Online aukce potrvá do 28. září. Pokud jste fanouškem Apple a sběratelem historických artefaktů, neváhejte se podívat na nabídku a zvážit svou účast.

Dnes nejčtenější

.